Berkel-Enschot – Kinderen krijg je niet met een handleiding erbij. Opvoeden: it’s up to you! Een mooie, maar uitdagende taak voor jou als ouder. Soms loopt alles op rolletjes, maar iedereen kent ook de momenten waarop je het even niet weet, of geen tijd hebt om goed te reageren op wat er gebeurt. Vraag je je wel eens af of andere papa’s en mama’s tegen dezelfde dingen aanlopen? Schuif dan dinsdag 13 november aan bij het OpvoedCafé!

Het OpvoedCafé is een tweemaandelijkse avond voor ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar. Een avond in de Bibliotheek in Ons Koningsoord. Hier staat de koffie en thee klaar, en schuif je samen met andere ouders aan tafel bij Mathilde Schlappi.

Mathilde woont met haar man, dochter (8 jaar) en zoon (5 jaar) in Berkel-Enschot. Dagelijks deelt ze haar ervaringen op haar blog coffeeandkids.nl. Eerlijk vertelt ze hier over de mooie momenten, maar ook over de dagen waarop ze haar kroost het liefst achter het behang zou willen plakken.

Het delen van dit soort verhalen, de mooie én de lastige momenten van het ouderschap, daarom draait het in het OpvoedCafé. Het is een avond om ervaringen uit te wisselen, stoom af te blazen, van elkaar te leren en inspiratie op te doen. Allerlei onderwerpen kunnen tijdens zo’n avond op tafel komen. Hoe lang mag je kind op de tablet of tv-kijken? Hoe begeleid je je kind bij het vermoeden van dyslexie? Vanaf welke leeftijd geef je je kind een mobiele telefoon? Hoe zorg je dat je als drukke ouder ook nog aan jezelf toekomt?

Blijkt dat er in de groep vragen zijn waar iedereen tegenaan loopt? Dan nodigt het café voor een volgende editie een professional uit die daar meer over kan vertellen, die jullie tips & trics geeft. Ook geeft Mathilde iedere maand boekentips: ze bespreekt steeds een interessant opvoedboek én laat je nieuwe (voorlees)boeken zien voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. Zo ga je altijd geïnspireerd – en soms misschien ook met een tas vol boeken – de deur weer uit!

Meld je gratis aan. Alle ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar zijn welkom. Meedoen is gratis, graag wel even van tevoren aanmelden: berkelenschot@bibliotheekmb.nl

De Bibliotheek Berkel-Enschot, OpvoedCafé: Aan Tafel met Mathilde, dinsdagavond 13 november 20.00 – 21.00 uur

  • Lieve Joris geeft openheid in Berkel-Enschot en Goirle

    Berkel-Enschot – De maand november staat in het teken van Nederland Leest. Donderdag…
Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Berkel-Enschot

Bekijk ook

Lieve Joris geeft openheid in Berkel-Enschot en Goirle

Berkel-Enschot – De maand november staat in het teken van Nederland Leest. Donderdag…