Radiomaker Bjorn organiseert een live Metalpubquiz op de radio

TILBURG – Nu iedereen binnen moet blijven, schieten de online pubquizzen haast als paddenstoelen uit de grond. Radiomaker Bjorn van Eeuwijk van Bjorn’s Beton Uur pakt het echter net wat anders aan met zijn Metalpubquiz, live op de radio.

Of er vaker een metalpubquiz via de radio is gespeeld, weten we niet. Voor Bjorn is het in ieder geval de eerste keer. Via de Facebookpagina van zijn programma vroeg hij zijn vaste luisteraars wat ze van zijn idee vonden. “Die reacties waren eigenlijk unaniem positief. Dus vandaar dat ik dacht, nou ja weet je wat, dan ga ik het ook doorzetten”, vertelt Van Eeuwijk enthousiast. “Dus de afgelopen twee dagen heb ik een pubquiz uit de grond gestampt.”

Zijn programma ‘Bjorn’s Beton Uur’, dat elke dinsdagavond wordt uitgezonden op OT Radio, staat normaal gesproken ook al in het teken van metal. Naast muziek houdt de programmamaker zijn luisteraars op de hoogte van het laatste nieuws uit deze hoek van de muziek. Maar Bjorn merkte al snel dat er vanwege de coronacrisis niet zoveel te melden valt over het metalgenre.

Vandaar de pubquiz. Bjorn stelt zijn vragen in zijn radioprogramma en laat ook geluidsfragmenten horen. Deelnemers kunnen antwoorden via een online formulier. “Ik ben heel benieuwd, want ik heb het nooit gedaan op die manier. Ik hoop dat het goed gaat.”

Meespelen kan dus via de radio. Het programma is dinsdagavond van 21:00u tot 23:00u te beluisteren op OT Radio. kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van het programma.

Tijmen Moelker