Tilburg – Ook dit seizoen heeft Het Cenakel in samenwerking met S.M.E.T. weer vier bijzondere recitals met meesterpianisten in de oude kapel van het Cenakel geprogrammeerd. Op vier zondagnamiddagen met aansluitend een borrel in gezelschap van de betoverende pianist. Op 17 februari alweer de laatste van dit seizoen in deze mooie serie; de Japanse pianist Kotaro Fukuma.

Kotaro Fukuma (1982) werd geboren in Tokyo en begon met piano spelen op vijfjarige leeftijd. Hij studeerde aan het Conservatoire National Supérieure de Musique van Parijs, daarna aan de Universität der Künste te Berlijn en aan de International Piano Academy Lake Como in Italië.

Fukuma ontving vele hoge onderscheidingen op internationale concoursen. Zo won hij in 2003, op twintigjarige leeftijd, de eerste prijs én de Chopin Prijs van de 15e Cleveland International Piano Competition. Sindsdien ontwikkelde zijn carrière zich snel en concerteerde hij op vijf continenten (Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika en Azië). Hij gaf recitals in de Carnegie Hall en het Lincoln Center in New York, Wigmore Hall Londen, Gewandhaus Leipzig en vele andere belangrijke zalen.

Kotaru Fukuma speelt in Tilburg werken van Schubert, Beethoven, Tchaikovsky, Satie en Ravel.

Kaarten kunnen besteld worden via info@cenakel.nl. Kijk voor meer informatie en het volledige programma 2018/2019 op www.cenakel.nl

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

Serieuze comedy-avond over de Fear Of Missing Out

In de eerste editie in de nieuwe reeks Comedy Classroom neemt de bieb van de LocHal het fe…