Sounding Bodies wil mensen ‘De Bach Kliniek’ als persoonlijk cadeau geven

Sounding Bodies online met ‘De Bach Kliniek’ - groepsfoto
Foto: William van der Voort

TILBURG – In verband met de maatregelen rondom corona, heeft de stichting Souding Bodies al haar normale voorstellingen tot ten minste 1 juni geschrapt. Daarom komt Sounding Bodies nu online met ‘De Bach Kliniek’. De stichting maakt met name voorstellingen met modern klassieke muziek voor in het theater. De komende tijd zal men ook nog meer muziek gaan verspreiden om van te genieten tijdens de lockdown.

Dat alle voorstellingen zolang niet door kunnen gaan, wil niet zeggen dat er niks beweegt bij de stichting. Want voor artistiek leider Jacqueline Hamelink is stilzitten geen optie. “We wilden de mensen een persoonlijk cadeau geven, een extra steuntje in de rug. Juist in deze tijd.”

De Bach Kliniek is al met al een ervaring om mensen dichter bij hun gevoel te brengen. Normaal gesproken dus live gebracht. In een 1-op-1 concert in een dichte ruimte ontvang je als deelnemer een persoonlijk recept met de muziek van Johann Sebastian Bach. “We hebben het idee dat juist nu, in deze onzekere tijden, mensen extra behoefte hebben aan kracht of ontspanning. Of om gewoon even schoonheid ervaren. Omdat dat nu niet fysiek kan, bieden we het nu online aan. We beginnen klein, maar worden steeds groter. Elke week plaatsen we nieuwe muziek.”

Op de site van De Bach Kliniek Online vertelt gastvrouw Caat Peters in een kort filmpje wat de bedoeling is. Daarna kun je kiezen uit meerdere emoties. Zoals ‘van verwarring naar helderheid’ en ‘van angst naar vertrouwen’. Nadien kun je een filmpje aanklikken waar een ‘Bachspecialist’ je in toespreekt, en je dan verwent met de klanken van Bach.

Kees-Luc Simons