Tilburg – Op 7 februari 2019 vindt de tiende editie van Stukafest Tilburg plaats. Het Stukafest vindt plaats in 13 studentenkamers, die worden omgebouwd tot mini-podia voor artiesten. Door de opzet van het festival biedt het opkomende artiesten een kans om zichzelf te presenteren aan het publiek, met ieder jaar wel meer dan honderd aanmeldingen van lokaal tot internationaal.

De unieke locaties voor deze mini-podia kunnen verschillen van studentenkamers tot appartementen en woningen in het centrum. Het festival biedt bezoekers een mogelijkheid om Tilburg, door middel van entertainment, te ontdekken. In drie rondes kunnen bezoekers hun eigen route door Tilburg bepalen. Vervolgens worden de rondes afgesloten met één groot eindfeest, waar iedereen bij elkaar komt om hun ervaringen te delen.

Stukafest is ontstaan in Nijmegen en wordt inmiddels in 12 steden in Nederland georganiseerd. Nu is het aan een groep van vijf studenten om het jubileumjaar van Stukafest Tilburg weer een succes te laten worden. Omdat Stukafest een non-profit organisatie is, kan dit soms een hele opgave zijn. Door middel van een goede samenwerking tussen organisaties en bedrijven maken zij het studentenkamerfestival mede mogelijk. Zo wordt Stukafest onder andere gesteund door Fontys Hogescholen, Tilburg University en Theaters Tilburg. Mede door deze steun heeft Stukafest Tilburg een mooi jubileumprogramma gerealiseerd.

Stukafest Tilburg vindt plaats op 7 februari met de eerste ronde om 20:30u. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het festival.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

Collectie “Kunstbroeders” geëxposeerd in Generalaat

Veel mensen kennen de fraters van Tilburg vooral van het onderwijs. Maar wist u dat nogal …