Tilburg – Samen met zeven Tilburgse kunstenaars presenteert Abdij Koningshoeven op alle zondagen in september een tentoonstelling rond de zeven hoofdzonden.

De deelnemende Tilburgse kunstenaars uit zeven verschillende kunstdisciplines laten vanuit hun eigen perspectief de zeven hoofdzonden hoogmoed, hebzucht, jaloezie, boosheid, luiheid, wellust en vraatzucht zien.

Men daagt de bezoeker uit om na te denken over wat zonden voor hen en de huidige maatschappij betekenen, en hoe zich die betekenins heeft gevormd. En waar ligt de grens?

De zeven deelnemende kunstenaars zijn: Josemieke Segers (edelsmid), Ro-Nalt Schrauwen (beeldend kunstenaar), Rob Rieter (musicus), Carel Burghout (dichter), Arma van Rijsbergen (schilderes), Clemens van Meurs (collagist) en Dyami Serna (fotograaf).

Dialoog is het hoofdthema van deze expositie. Daarnaast biedt een biechthok ruimte voor dialoog. Daar kunnen bezoekers hun zonden opschrijven en in een offerblok deponeren.

Er worden verschillende nevenactiviteiten georganiseerd. Zo is er zondag 9 september een dialoogmiddag met Tilburg in Dialoog.

Abdij Koningshoeven | alle zondagen in september van 13:00 tot 17:00 uur

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Berkel-Enschot

Bekijk ook

TextielMuseum staat stil bij 100 jaar Bauhaus

In 2019 is het 100 jaar geleden dat de kunstopleiding Bauhaus van start ging in Duitsland.…