Na de succesvolle editie van The Stage op het Tilt festival organiseert Onias Landveld de laatste Stage van het seizoen. Hij is dan ook stadsdichter van Tilburg. The Stage is al met al een podium waar verschillende literaire en muzikale artiesten met diverse achtergronden het publiek ontmoeten. Voor de laatste editie is dit keer dus de tuin van de Nieuwe Vorst het podium.

Geheel naar het concept van The Stage zijn er ook weer vijf literaire performances en één muzikale act.

– Elten Kiene is spoken word-artiest, presentator, organisator, rapper en workshopdocent. Hij is medeoprichter en -organisator van het platform Woorden Worden Zinnen.

– Rotterdammer M. ziet en vertaalt de schoonheid van het hedendaagse.

– Samira Saleh is winnares van de Bill Award in de categorie spreken. En ze was ook medeorganisator van Mama’s Open mic in Antwerpen.

– Seckou Ouologuem is toch een pionier binnen de Vlaamse slam Poetry scene. Winnaar Van Dale Spoken Awards 2015.

– Karlijn Vlaardingerbroek uit Tilburg is dichter en kunstdocent. Ze maakt het alledaagse bijzonder en benadert serieuze thema’s dus op een luchtige en speelse manier.

– EME is de band rondom Emeraude Kabeya, geboren in Kinshasa, Congo. EME brengt dan ook een mix van soul en R & B met een funky smaak en toch een vleugje rock. Live neemt de band de taak op zich om mensen te laten dansen, van headbangen tot slijpen.

In 2015 won EME de publieksprijs van Rockvonk. En in hetzelfde jaar haalden ze toch ook de shortlist van ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel. De laatste beschreef haar geluid als pakkend, funky en sensueel.

Te zien in De Nieuwe Vorst op vrijdag 14 juni.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

Hart van Brabant Nieuws – 6 april 2020

Het Hart van Brabant Nieuws van maandag 6 april 2020 – Opvang van dak- en thuislozen…