Tilburg – “Een held van het zuiverste soort.” Zo omschrijft auteur Toon Tellegen zijn broer in zijn nieuwe novelle De Seringenboom – Herinneringen aan mijn broer. In de gelijknamige toneelbewerking speelt het theatercollectief Thomas, Sacha en Jos een voorstelling over het hebben, houden en afscheid nemen van Tellegens grootste voorbeeld, zijn broer. Deze is te zien op dinsdag 23 april in Theaters Tilburg.

Herinneringen aan mijn broer is een beeldende vertelling van korte verhalen over de gevoelige en fantasierijke Toon. Hij kijkt enorm op naar zijn zes jaar oudere broer die hij als zijn grote held ziet. Zijn broer is een eenling en tegendraads. Als Toon twaalf jaar is, vertrekt zijn broer om nooit meer terug te keren. Zijn vertrek laat een grote leegte in Toon achter die hij maar moeilijk kan vullen. Is zijn broer vertrokken? Of heeft hij hem in zijn gedachten onsterfelijk gemaakt?

Unieke samenwerking

Na het succes van de voorstelling Een vorig leven (2018) bundelen auteur Toon Tellegen en het collectief Thomas, Sacha en Jos hun krachten opnieuw samen in Herinneringen aan mijn broer. Eerder verschenen ook Mijn vader (2003) en De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne (2014) van Tellegen op de planken.

Vier jaar geleden vond de eerste samenwerking plaats tussen Thomas, Sacha en Jos in het Haagse Theater aan het Spui. Inmiddels zijn ze een vast collectief dat bekend staat om hun beeldende en talige vertelling met een jongensachtige energie.

De toneelvoorstelling Herinneringen aan mijn broer is te zien op dinsdag 23 april in Theaters Tilburg.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

Hart van Brabant Nieuws – 31 maart 2020

Het Hart van Brabant Nieuws van dinsdag 31 maart 2020: – Tilburger Jordy Sweep zamel…