Een groot gedeelte van de dag opgesloten zitten en dat nog als het beste deel van de dag beschouwen. Dat is helaas voor veel meisjes de harde realiteit. Ze zijn namelijk terecht gekomen in de gedwongen prostitutie en worden dus dagen, weken, maanden of zelfs jaren achter elkaar misbruikt.

Stichting Free a Girl is een organisatie die zich inzet om, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, meisjes te bevrijden die gevangen zitten binnen zo’n prostitutienetwerk. Om aandacht te vragen én om geld in te zamelen, organiseert de stichting al een aantal jaar de actie Lock Me Up.

Bij de actie kunnen mensen zich vrijwillig twaalf uur lang op laten sluiten in een kooi van één bij twee meter, net als de meisjes die gevangen worden gehouden. Door de actie hoopt Free a Girl de problemen letterlijk zichtbaarder te maken

In de Tilburgse LocHal vindt deze week ook zo’n Lock Me Up actie plaats. Eerder deze week zag je daar al een korte reportage over in het Hart van Brabant Nieuws, nu zie je de rest van dit bijzondere verhaal.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

ETZ informeert Tilburgers via app over coronavirus

De app van het ETZ is aangevuld met het zogeheten ‘Corona Zorgpad’. Dit biedt mensen de ka…