Op zaterdagavond 16 maart om half negen zal Koninklijke Harmonie Orpheus Tilburg o.l.v. Hardy Mertens in onze Tilburgse Concertzaal Gé Reinders begeleiden tijdens zijn afscheidsprogramma Oetblaoze. (Uitblazen)

Tijdens deze tournee treedt Reinders in elk theater op met een plaatselijke harmonie of fanfare. Gé zegt hierover: “Het is voor mij heerlijk om telkens met een ander blaasorkest te spelen. Dat maakt iedere avond weer uniek. Want iedere dirigent en ieder orkest speelt weer anders. Daardoor is elke avond bijna een première.”
Extra interessant aan dit Tilburgse concert is de chemie tussen Gé Reinders en Hardy Mertens, de dirigent van Orpheus. Met geen andere orkestleider werkte Reinders vaker samen. Hardy is namelijk ook de arrangeur van Reinders’ bekendste nummer Blaosmuziek. Deze bijna symfonische climax van ruim drie minuten, werd een Nederlandse klassieker die al jaren in de bovenste gelederen in de Top 2000 staat.

Tijdens deze voorstelling gaat ook een ander arrangement van Hardy in première, getiteld Hel zat gewerk (Hard genoeg gewerkt). Gé: “Dit arrangement is prachtig. Maar ook zó honds moeilijk dat andere dirigenten het niet aandurfden om te spelen. Toen de Tilburgse Concertzaal ons boekte, zei Hardy meteen: Dat gaan we doen!”

Gé, die onlangs 65 werd, stopt na dit seizoen met zijn theatertours. Hij wil alleen nog maar bezig zijn met muziek en niet meer met alle organisatie daaromheen.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

Topcellist Giovanni Sollima schittert in het stuk Stabat Mater

O sole mio? Het is een beroemd liefdesliedje uit Napels. Het conservatorium? Een ‘uitvindi…