Zaterdag 18 januari is er weer een band die op herhaling komt bij Heyhoef-Backstage, en zo te zien heeft Wille & The Bandits dat ook echt verdiend!

Tijdens het prille bestaan van het podium in de Reeshof, toen dat eigenlijk nog in een soort proefperiode zat, was de Britse band er al te gast. Dat was in 2014. En toen maakte de band er al een verbluffende indruk op het podium. De indruk die zij achterlieten is men er nooit vergeten. Men wil er dan ook graag deze extase nog een keer meemaken. En van nu af aan speelt de band niet meer als trio, maar zelfs als viertal!

Want Wille & The Bandits komt dit jaar terug als een geheel nieuwe groep. De band wil als viertal, dus met een grotere bezetting, een verdere verdieping van hun sound brengen. Een toetsenist is daarom toegevoegd aan de band. Maar ook een tweede gitarist en drie maal zang maken nu deel uit van de groep. Wille Edwards blijft de leadvocals voor zijn rekening nemen. Waar Finn McAuley (drums en percussie), Harry Mackaill (bas, ukelele & vocals) en Matthew Gallagher (keyboards, gitaar, percussie & vocals) hem dan bij ondersteunen.

Deze overgang is zeker een uitdaging voor de band. Terwijl Heyhoef-Backstage een van de eerste podia in het land is die het genoegen heeft om deze nieuwe formatie te leren kennen.

Guy Verlinde ‘de Belgische Blues Revelatie’ en Olivier Vander Bauwede als voorprogramma van Wille & The Bandits

Als ‘Lightnin’Guy’ stond Guy Verlinde in 2014 al eens ooit op het podium van Heyhoef-Backstage. Nu laat Guy zich bijstaan door de jonge muzikant Olivier Vander Bauwede op harmonica.

Olivier maakt deel uit van de nieuwe lichting muzikanten in de scene van de blues uit Gent. En hij laat ook horen hoe veelzijdig hij is als hij speelt op zijn harmonica. Want hij gaat dan veel verder dan enkel de traditionele licks die we kennen van de blues. Geïnspireerd door zijn meester Steven De bruyn verkent hij met zijn harmonica allerlei stijlen. Ook studeert hij jazz aan het conservatorium van Brussel.

De focus bij dit optreden ligt op de luisterliedjes die Guy schreef. We kennen hem als de energieke performer, maar deze keer laat hij zich op intieme wijze en van zijn meest sobere kant zien.

Het is een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop, herrijzenis, … Maar vooral over de positieve kracht van muziek. Een ‘niet te missen’ concert met dromerig getokkel, een slidegitaar, en een harmonica. Maar ook met verhalende liedjes die je naar de keel grijpen.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

Nieuwste expositie ‘Corona Special’ in ‘Metropolitan Museum | Tilburg’

Mocht u onderweg zijn naar de supermarkt, uw hond uitlaten of een luchtje scheppen, loop d…