Battle rap league Zinvol Geweld wil een van de nieuwe blikvangers van de stad zijn

Zinvol Geweld wil een van de nieuwe blikvangers zijn - logo

TILBURG – De laatste jaren heeft onze stad een enorme ‘glow up’ gekregen. Met nieuwe blikvangers als de Spoorzone, Hall of Fame én Woo Hah laat de stad zien waar ze voor gemaakt is, en het team van battle rap league Zinvol Geweld wil deze trend nu voort gaan zetten.

Battle rap is al jaren groot in ons land. Grote namen uit de scene als Lange Frans, Qucee en Negativ zijn allemaal begonnen als battle rappers. Het team van Zinvol Geweld (de enige league in zijn soort in het land) wil er nu voor zorgen dat Tilburg ook de stad van de battle rap wordt. Met al twee edities achter de rug bij de Hall of Fame, zal daar dus ook op 9 februari nog een editie van start gaan.

Het doel is simpel: mensen samenbrengen. Er komen mensen van elke uithoek en van allerlei culturen naar battle rap. Omdat men je hier hoe dan ook accepteert. Battle rap wil jongeren leren dat je dingen op kan lossen met woorden, het hoeft niet fysiek te worden. Elke zin is dan ook een zin vol geweld, maar het is ook zinvol geweld.

Kees-Luc Simons