Ga je met Pop Up Cinema mee de bossen in? Want de cinema laat weer mooie en uiteenlopende verhalen in prachtige groene omgevingen zien. Reis mee naar de ongerepte natuur in Noorwegen, Nieuw-Zeeland en nog veel meer. En pas op: niet verdwalen!

In 2011 viel een tot de tanden gewapende rechtse extremist vijfhonderd jongeren aan op een kamp op het eiland Utøya. De wrede aanval eiste toen het leven van 69 mensen. Het was al met al een trauma dat Noorwegen tot in de kern raakte. Maar ook nog steeds doet tot op de dag van vandaag.

Zo brengt de 19-jarige Kaja dan een paar dagen door op het eiland met haar jongere zus Emilie. De twee maken ruzie omdat Emilie niet in de stemming is voor het kamp. Ze heeft ook zeker geen zin om naar de barbecue te gaan. En dus eindigt Kaja alleen. Dan klinkt plots het eerste schot…

Noors gesproken, Nederlands ondertiteld.

Op 6 donderdagen in de zomer is de tuin van de Nieuwe Vorst weer omgetoverd tot een waar paradijs. In de eerste plaats dus voor de liefhebbers van film in de open lucht. De bar en tuin zijn steeds al open vanaf 20.30. De film begint dan zodra de zon onder is (circa 22.00).

Bij slecht weer verhuizen ze naar binnen. De cinema besluit dit toch altijd zo laat mogelijk. De vertoning van de film gaat dus altijd door.

De Nieuwe Vorst, do 25 juli, 20.30

Entree gratis

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

Op bezoek bij Joris van Spaendonck: ‘Verf en textiel zijn het onderwerp’

Wat hebben takken en textiel met elkaar te maken? Het zijn beide ingrediënten van de werke…