Tilburg – Elke tweede zondag van de maand heeft Stichting Muziek Evenementen Tilburg een bijzonder kamermuziekconcert in de voormalige kloosterkapel van het Cenakel. Ook dit seizoen konden liefhebbers weer genieten van een veelzijdig en bezield programma. Zondag 10 maart is alweer het laatste zondagsconcert van dit seizoen.
Duo Bilitis is door haar bijzondere bezetting een uniek ensemble op de Nederlandse podia en daarbuiten. Sinds de oprichting in 2004 hebben Eva Tebbe (harp en stem) en Ekaterina Levental (harp en mezzosopraan) een geheel nieuw repertoire gecreëerd met hun eigen arrangementen voor alle combinaties van twee harpen en twee stemmen, maar ook door het verstrekken van compositie- en arrangeeropdrachten aan verschillende Nederlandse componisten.

Het duo vernoemde zich naar Claude Debussy’s tot de verbeelding sprekende composities “Les Chansons de Bilitis” op teksten van Pierre Louys. Duo Bilitis is winnaar van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere en finalist van de International Jewish Music Competition.

Het repertoire van Duo Bilitis bestaat voornamelijk uit zelf gearrangeerd 20ste eeuws repertoire met een speciale focus op Franse en Spaanse componisten en 19e eeuwse Russische muziek. Nederlandse componisten zoals Jeff Hamburg, Oene van Geel, Huba de Graaff, Anthony Fiumara en Joost Kleppe schreven nieuwe werken voor het duo. Met het strijkersensemble Camerata Antonio Lucio, onder leiding van violiste Emmy Verhey, speelden zij de Nederlandse premières van de dubbelharp-concerten van Maciej Malecki en Jean Francaix.

In Tilburg speelt het duo zondag 10 maart composities van Glinka,Tchaikovsky en Debussy. Aanvang: 12.30 uur.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Cultuur

Bekijk ook

Collectie “Kunstbroeders” geëxposeerd in Generalaat

Veel mensen kennen de fraters van Tilburg vooral van het onderwijs. Maar wist u dat nogal …