Deze topsporters uit de regio doen mee aan de Olympische Spelen

Bron: Bregje de Brouwer/ Instagram

Het grootste sportevenement ter wereld is weer van start gegaan. De Olympische Spelen vinden dit jaar plaats van 26 juli tot en met 11 augustus. Meer dan 10.000 sporters reizen af naar de Franse hoofdstad Parijs, waaronder acht toppers uit regio Tilburg.

Maar liefst acht topsporters uit de regio Hart van Brabant doen mee aan de Olympische Spelen in Parijs. Hun grootste doel? Goud behalen natuurlijk. We zetten de sporters even op een rijtje:

Jermain Grünberg (Tilburg)
De in Tilburg geboren Jermain Grünberg doet dit jaar voor het eerst mee aan de Olympische Spelen. Grünberg is een allround-turner, wat betekent dat hij alle toestellen beoefent. Dat zijn er voor mannelijke turners zes: vloer, gelijke brug, rekstok, voltige, pegasus en ringen. “Mijn specialiteit is de brug. Ik ben nu veertiende van de wereld geworden op dat toestel, maar ik weet dat ik daar nog meer uit kan halen”, vertelde Grünberg al eerder in een interview met Omroep Tilburg.

Joep de Mol (Berkel-Enschot)
De Spelen begonnen voor hockeyer Joep de Mol niet zoals hij gehoopt had. Hij is ziek geworden en moest hierdoor de eerste twee wedstrijden van Nederland missen. Volgens de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond heeft De Mol geen corona, maar sliep hij uit voorzorg in een ander hotel. Maandag hoopt de sporter weer in actie te komen.

Renée van Laarhoven (Tilburg), Freeke Moes (Moergestel) en Pien Sanders (Udenhout)
De Olympische Spelen voor het dameshockeyteam begint al goed. Op zaterdag 26 juli wonnen ze het eerste duel tegen Frankrijk met 6-2. Voor vandaag staat de wedstrijd Nederland – Duitsland op de planning.

Menno van Gorp (Tilburg)
De in Tilburg geboren Menno van Gorp doet dit jaar mee aan de Olympische Spelen met Breaking. Dit is een sport die dit jaar voor het eerst meedoet als onderdeel. Breaking, ook wel bekend als breakdance, is een dansstijl die in de jaren 70 in Amerika is ontstaan. Op zaterdag 10 augustus komt Van Gorp voor het eerst in actie.

Noortje en Bregje de Brouwer (Goirle)
De Goirlese tweeling Noortje en Bregje hebben al vaker een gouden medailles binnen gehaald, maar deze zomer zullen ze zeker een gooi doen naar het Olympisch goud. De Goirlese tweeling blijft maar zwemgeschiedenis schrijven. Zo had Nederland tot dit EK nog nooit een Europese titel bij de duetten gewonnen. “Het voelt nog steeds gek om te zeggen dat er twee titels op je naam staan. Het blijft iets onwerkelijks. Het besef komt steeds meer binnen, maar dat was niet vanaf het begin zo”, liet Bregje eerder weten in een interview met Omroep Tilburg. De tweeling mag op vrijdag 9 augustus het water induiken.

LEES OOK:
Goirlese tweeling Bregje en Noortje schrijven zwemgeschiedenis
Hoe de Olympische droom van Jermain Grünberg werkelijkheid werd


Angela Weisz