Home Nieuws Lifestyle Een Gouden Duim voor Bettina Heefer-Maas van Hart4All

Een Gouden Duim voor Bettina Heefer-Maas van Hart4All

Regio – Bettina Heefer-Maas is de drijvende kracht achter de stichting Hart4All. Zo zorgt ze er al jaren voor dat mensen die gereanimeerd zijn in contact kunnen komen met hun held. Reden voor gedeputeerde Henri Swinkels om haar de Gouden Duim van de provincie Noord-Brabant te overhandigen.

Bettina Heefer-Maas is al jaren de drijvende kracht achter de stichting Hart4All. Zo werft ze fondsen aan, schrijft ze brieven en regelt ze vele bijeenkomsten voor alle regio’s in Nederland.

Nadat haar moeder een hartinfarct kreeg was dit reden voor Bettina om een reanimatiecursus te volgen. Tijdens de cursus hoorde ze hoeveel mensen graag willen weten hoe het gaat met de personen die zijn gereanimeerd. Dit bracht Bettina op het idee om Hart4All op te richten. Zo kunnen beide partijen gemakkelijker met elkaar in contact komen na een reanimatie. Nu bestaat de stichting vijf jaar en wordt Bettina bedankt voor het oprichten en haar inzet. “Ik waardeer het enorm, ik zag het helemaal niet aankomen en voel me echt heel erg vereerd en ontroerd. En ik prijs me gelukkig dat zo veel mensen zich inzetten voor Hart4All”, vertelt ze.

De manier van contact leggen is heel simpel. De gereanimeerde en de hulpverlener krijgen allebei een klikbandje met een identieke code. Hiermee kan ingelogd worden op een speciale website om zo contact met elkaar te zoeken. De inzet van de ambulancebroeders is hierbij erg belangrijk. Zij zorgen ervoor dat beiden deze unieke klikbandjes ontvangen.

Het is een stapje naar een leefbaar en saamhorig Nederland. “Er gebeuren in Brabant ontzettend veel goede dingen, veel mensen staan echt klaar voor een ander”, aldus gedeputeerde Henri Swinkels. “Dat gebeurt op alle terreinen. Overal zijn mensen bereid een extra stapje te zetten voor elkaar, of voor een bijzonder project voor de samenleving. Met de Gouden Duim willen we daarvoor aandacht vragen, en juist deze Brabanders in het zonnetje zetten.”

Load More In Lifestyle

Bekijk ook

Trappers legt talentvol duo Sars en Van Elten langer vast

Tilburg – De jonge beloften Wouter Sars en Floris van Elten spelen ook komend seizoe…