Home Uit de regio Berkel-Enschot Goed eten in het Filosofisch Café

Goed eten in het Filosofisch Café

Berkel-Enschot – Eten is een van de belangrijkste dingen in ons leven. Maar wat stoppen we precies in onze mond? En is het niet zo dat uitbuiting, extreem overgewicht, ondervoeding, honger en grote milieuschade enkele gevolgen zijn van onze wijze van consumeren? Dit zou toch anders moeten kunnen, maar de vraag is: hoe dan?

Dit jaar is het thema van Nederland Leest ‘Voeding’, en het Filosofisch Café sluit daarbij aan! Voeding laat ons namelijk niet alleen de eenheid van lichaam en geest zien, maar ook van stad en ommeland, natuur en cultuur, techniek en ethiek. Maar het zit niet mee, want tegenwoordig kiezen we liever junkfood en gemaksvoeding in plaats van zelfgeteelde verantwoorde gewassen. Zijn wij vervreemd geraakt van zoiets cruciaals als ons eten? Of is de kwestie misschien niet zo eenvoudig?

Professor Michiel Korthals, emeritus hoogleraar filosofie aan de Universiteit van Wageningen, schreef er het boek Goed Eten (2018) over en zal het publiek de filosofische aspecten van voeding laten zien.

Aanmelden is niet nodig, kaarten zijn ter plaatse te koop.

Bibliotheek Berkel-Enschot, Kerkzaal | do 22 november | Programma: 20.00 – 21.30 uur, inloop vanaf 19.45 uur

Load More In Berkel-Enschot

Bekijk ook

Vernieuwde ontmoetingsruimte Maranatha feestelijk geopend

Tilburg – Studentenkerk Maranatha aan de Professor Cobbenhagenlaan 19 is de uitvalsb…