Home Nieuws Lifestyle Hyacintenactie voor jonge mensen met kanker

Hyacintenactie voor jonge mensen met kanker

Tilburg – In Nederland krijgen jaarlijks circa 2.700 patiënten tussen de 18 en 35 jaar de diagnose kanker. Het Nationaal AYA Platform houdt vrijdag 12 januari 2018 een HAYAcintenactie om mensen hier bewust van te maken. De stichting verkoopt dan bosjes hyacinten in het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis).

De bloemen zijn van 09.30 tot 16.00 uur te koop in zowel de hoofdgang van ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60) als de entree van ETZ TweeSteden (Dr. Deelenlaan 5) in Tilburg. De opbrengst gaat volledig naar betere zorg en wetenschappelijk onderzoek.

De HAYAcintenactie in 2017 in het ETZ was een groot succes. In totaal zijn toen zo’n 600 bossen verkocht en daarmee werd 2.400 euro ingezameld. AYA staat voor Adolescent & Young Adult; jongvolwassenen met kanker in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. AYA’s met kanker hebben specifieke problemen en vragen, zoals over opleiding, werk, emoties en aangaan van relaties. De stichting heeft een AYA4 community opgezet zodat lotgenoten over deze onderwerpen kunnen praten en hun verhaal kwijt kunnen.

Load More In Lifestyle

Bekijk ook

Cinemaatjes – Seizoen 1, aflevering 8