Tilburg – Vrijdag 5 oktober zijn de Tilburgse Vrijwilligersprijzen 2018 uitgereikt. José van den Broek won de titel ‘Vrijwilliger van het jaar’ voor haar vrijwilligerswerk bij musicalvereniging BOeMS.

Al meer dan 40 jaar is José actief bij de vereniging. Ze heeft samen met collega-vrijwilligers duizenden kostuums gemaakt voor de musicalproducties van de vereniging. Ze heeft 500 euro aan prijzengeld ontvangen.

De eerste tien jaar werkte José achter de bar bij het theater. Uiteindelijk kon ze ook haar kleermakerstalenten gaan benutten bij de vereniging. “Geweldig, na al die jaren”, reageerde José op haar nominatie in september. “Ik ging eigenlijk al bijna stoppen dacht ik, op mijn leeftijd, maar nu komt toch dit nog op mijn pad”.

De titel ‘Vrijwilligersorganisatie van het jaar’ ging naar Stichting NAHuis, een steunpunt voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en hun mantelzorgers. Zij krijgen 1000 euro aan prijzengeld. Daarnaast won de 15-jarige Tjeu van Rijsewijk de Jongerenvrijwilligersprijs voor zijn actieve werkzaamheden bij zijn voetbalclub SvSSS in Udenhout. Ook hij kreeg 500 euro voor zijn winst. De genomineerden Dalila Berden, Annelies van Zeben, de IVN-afdeling Tilburg en Resto-013 ontvingen ook allemaal een cheque van 100 euro.

[mh_media type=video]
Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Lifestyle

Bekijk ook

Stichting Roze Maandag krijgt nieuwe voorzitter

Stichting Roze Maandag krijgt een nieuwe voorzitter. Na vier jaar draagt Rona van der Heij…