Home Nieuws Lifestyle Op kamers in seniorencomplex: huisgenoten met levenservaring

Op kamers in seniorencomplex: huisgenoten met levenservaring

Tilburg – Wat in 2012 landelijk begon als een sociaal experiment is een succes gebleken. Het is tegenwoordig niet vanzelfsprekend dat studenten op kamers kunnen vanwege hoge kosten. Anderzijds zijn er veel ouderen in Nederland die zich eenzaam voelen.

Een gratis kamer in ruil voor een helpende hand in het verzorgingstehuis was het experiment. Er wonen studenten in verschillende Nederlandse zorginstellingen, en er zijn zeker vriendschappen ontstaan tussen studenten en bejaarden. Volgens de studenten is het niet anders dan wanneer je in een ‘normaal’ wooncomplex woont; je moet geen overlast veroorzaken, maar verder kun je gewoon je gang gaan.

In Tilburg gaan twee studentes in serviceflat De Duynsberg hun intrek nemen op loopafstand van Tilburg University. Zij hadden gereageerd op de oproep van thuiszorgorganisatie Meetingcare. Daarin werd gratis woonruimte aangeboden in een serviceflat. Zij zullen hoofdzakelijk als nachtwacht dienst doen en bijspringen.

Daar staat een hoop moois tegenover, en dat is niet alleen een gratis gemeubileerd appartement. Hoogstwaarschijnlijk zal het ook in Tilburg een succes worden.

Load More In Lifestyle

Bekijk ook

Hardlopende vrouw aangerand, politie zoekt getuigen

Tilburg – Een 26-jarige Tilburgse is maandag 13 augustus omstreeks 20.30 uur, tijden…