Tilburg – Op zondagmiddag 24 maart om 12.00 uur geeft wethouder Esmah Lahlah een lezing over haar streven om inwoners van Tilburg die langdurig in armoede leven een structureel perspectief te kunnen geven. Zij geeft de lezing in het kader van de tentoonstelling ’Arm in arm met Peerke’ in het Peerke Donders Paviljoen, Peerke Donders Park 3 in Tilburg-Noord. Het Paviljoen opent al om 11.30 uur de deur. De toegang is gratis.

De Tilburgse wethouder betoogt in haar lezing dat de samenleving oog moet hebben voor ieders talent én de toegevoegde waarde daarvan voor de samenleving. Voor armoedebestrijding is beleid nodig dat niet alleen maar compenseert wat iemand niet heeft, maar vooral ook activeert wat iemand wél kan.

Esmah Lahlah (38) is sinds 2018 wethouder van de gemeente Tilburg. In haar portefeuille zitten onder meer bestaanszekerheid, arbeidsparticipatie en mondiale bewustwording.

In haar lezing op 24 maart staat zij ook stil bij de vraag hoe de samenleving omgaat met mensen in armoede. Hoe kan tweedeling in de samenleving worden tegengegaan? Hoe kan de kloof tussen mensen in armoede en anderen worden overbrugd? Ondersteuning van armen, zo betoogt Esmah Lahlah, zou gericht moeten zijn op meedoen in de samenleving: als vrijwilliger, als werkende of misschien als mantelzorger.

Eerder gaven onder anderen Paul Spapens en Marco Pastors succesvolle lezingen in deze serie bij Peerke Donders.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Lifestyle

Bekijk ook

De Nederlandse identiteit volgens Herman Pleij

Afgelopen week was Herman Pleij te gast bij de bibliotheek in de LocHal. Pleij is auteur v…