Minder bezoek welkom in het ETZ

Foto: ETZ

Door het oplopende aantal coronabesmettingen en -patiënten is de bezoekregeling in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis aangescherpt. Op de locaties in Tilburg en Waalwijk mag er minder bezoek komen en is er ook minder tijd om langs te komen.

De aangescherpte bezoekregeling van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) gaat donderdag al in. Het ziekenhuis zegt weinig keus te hebben gezien de situatie. “We vinden het vervelend, maar het is toch nodig omdat het te druk is in ons ziekenhuis. De kans op besmettingen is daardoor te groot.”

Het nieuwe bezoekersbeleid ziet er als volgt uit:

  • Bezoekers zijn welkom tussen 14:00 en 20:00 uur.
  • Maximaal twee bezoekers per patiënt per dag.
  • Bezoek moet tegelijk (samen) komen. Afwisselen is niet mogelijk.
  • Kinderen tot en met 12 jaar mogen mee op bezoek. Maximaal twee kinderen met één volwassene of twee volwassenen met één kind.
  • Mensen die klachten hebben die horen bij het coronavirus mogen niet als bezoeker naar het ETZ.

Voor de Spoedeisende Hulp (SEH) en de cohortafdeling gelden strengere regels voor bezoekers. De SEH is weliswaar 24 uur per dag open en toegankelijk, maar er mag slechts één bezoeker per patiënt langskomen.

Op de cohortafdeling van het ETZ worden coronapatiënten behandeld. Daar zijn twee bezoekers per dag toegestaan tussen 14:00 en 20:00. Alleen die moeten tijdens het hele bezoek wel een medisch mondmasker dragen dat je van het ziekenhuis krijgt.

Er is op de Intensive Care (IC) maar beperkt tijd om langs te komen. Dat kan van 14:30 tot 15:30 uur en van 19:00 tot 20:00 uur. Tijdens elk bezoekmoment mogen er twee mensen langskomen. Onder begeleiding van een volwassene mogen er wel twee kinderen mee, maar bezoek moet zich altijd vijf minuten van te voren melden op de IC.

Collin Beijk