Na een zware tijd is Henk terug op de been en ‘De Pannekoekenbakker’ weer open

Henk Hoosbeek van De Pannekoekenbakker maakt het gelukkig weer goed, maar eind februari zag het er minder rooskleurig uit. Na carnaval werd Henk ernstig ziek en bracht hij naar eigen zeggen ’twee weken bijna bewusteloos’ door in het Elisabeth Ziekenhuis.

Dit leidde ertoe dat zijn restaurant, De Pannekoekenbakker, ruim zes weken gesloten bleef. Op 18 april opende het restaurant weer zijn deuren. Mauricio Franklin, Henks stiefzoon, riep de hulp van Tilburgers in om ervoor te zorgen dat De Pannekoekenbakker weer kon opstarten.

Videoboodschap

In een videoboodschap zegt Henk: “Ik wil iedereen laten weten dat jullie allemaal welkom zijn. Mauricio en anderen zullen hiervoor zorgen. Ik wens het personeel veel succes en hoop dat zij net als ik goede pannenkoeken gaan bakken. Ik hoop dat jullie langskomen.” De afgelopen weken heeft Henk gerevalideerd. “Ik heb tranen gelachen, onnozel gedaan en tenslotte is bij mij langzaam het licht uit gegaan. Inmiddels kan ik weer met de rollator lopen en los staan”, vertelt Henk in een videoboodschap.

Inmiddels is de zaak alweer een tijdje open. Met Mauricio als voorman was het nog wel even zoeken. “De voornaamste uitdaging die we hadden, was digitaal. Door een geblokkeerde telefoon van mijn stiefvader konden we moeilijk opstarten. We misten bijvoorbeeld nummers van de leveranciers en de code van de kluis. Verder ging het, op wat moeite met het personeel weer bij elkaar krijgen, allemaal vrij vlot.” Mauricio heeft al snel gekozen voor een kleinere kaart om het opstarten voor iedereen wat makkelijker te maken.

Vader en zoon

Vader en zoon konden het voorheen niet altijd even goed met elkaar vinden. “Ik heb toen ik jonger was niet altijd even goed met Henk kunnen opschieten. Ik kwam alleen op de zaak voor pannenkoeken, want dit is natuurlijk wel mijn jeugd. Maar door dit komen we dichter bij elkaar en gaat het hartstikke goed. Daarnaast ging het de afgelopen jaren gelukkig ook al goed”, vertelt Mauricio blij.

Wat de toekomst van De Pannekoekenbakker Tilburg betreft, is nog onduidelijk. Henk vertelt dat er meerdere scenario’s mogelijk zijn. “Of het blijft van mij en ik ga kijken wat de mogelijkheden zijn, of ik zoek een andere geschikte eigenaar. Ik wil hoe dan ook dat de zaak open blijft,” zegt Henk tot slot standvastig.

LEES OOK
Basisschoolkinderen bakken pannenkoeken voor Tilburgse ouderen

Tristan Kans