Naam en logo bekend van nieuw jongerencentrum in Haaren

Wethouder Eric Logister was bij de opening (Bron: Facebook).

Goed nieuws voor jongeren in Haaren: afgelopen weekend opende er een jongerencentrum. Tijdens de feestelijke opening zijn het logo en de naam bekend gemaakt: ‘Place2be’ gaat het heten. Jongeren tussen de 9 en 17 jaar oud hebben genoten van de festiviteiten.

Het jongerencentrum in ontmoetingscentrum Den Domp is er dan eindelijk. Volgens Renata Kuijpers-Bos, van Haaren Unlimited, zitten de kinderen boordevol ideeën. ‘’We hebben hartstikke veel ideeën, maar daarvoor moeten we even goed gaan plannen. Daar komt namelijk veel bij kijken. In Den Domp kunnen we natuurlijk altijd wat leuks organiseren. Denk aan een discoavond, een slaapfeestje en nog meer.’’

Volgens Renata, Els, Chantal en Angelique hebben de kinderen het erg naar hun zin gehad tijdens de opening. ”Het was de eerste twee uur echt heel druk. De kinderen waren erg blij met de opening en de ontvangst van het cadeau”, benadrukt Kuijpers-Bos. De kinderen hebben veel mogen doen, zo stond er genoeg eten, drinken en een tafelvoetbaltafel. ”Ze kregen een workshop boxen, wat ze heel erg leuk vonden.”

Meer vrijwilligers nodig

Het jongerencentrum opende dit weekend haar deuren. De vrijdagavonden zijn gereserveerd voor kinderen van 9 tot 12 jaar van 19.30 tot 20.30 uur, en voor jongeren van 13 tot 17 jaar van 21.00 tot 22.00 uur. Een groepje kinderen is sinds 12 januari bezig met het inrichten van het centrum en heeft ook de naam en het logo bedacht. Kuijpers-Bos laat weten dat dit groepje kinderen wordt betrokken bij de laatste afwerkingen.

Wat betreft vrijwilligerswerk, wordt opgemerkt dat de ruimte momenteel één keer per week beschikbaar is voor het jongerencentrum vanwege gedeelde faciliteiten met andere organisaties. ‘’Als we meer vrijwilligers en animo hebben, kunnen we wel vaker per week open. Dan zouden we ook op de woensdag open kunnen gaan. Dat zou heel leuk zijn’’, aldus Kuijpers-Bos. Voor nu werken er nog maar vier vrijwilligers. ‘’Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via haarenunlimited@gmail.com’’, aldus Kuijpers-Bos.

Kinderen druk bezig met het aankleden van het nieuwe jongerencentrum
Kinderen druk bezig met het aankleden van het nieuwe jongerencentrum (Bron: Renata Kuijpers-Bos0

Eline Smits