Kaatsheuvel – In de Efteling is voortaan een nieuwe snack verkrijgbaar. Deze snack is een kroket, bevat fors minder calorieën, zout en vet dan de aloude rundvleeskroket en is daarom een verantwoorde keuze. Soenil Bahadoer, die als chef-kok twee Michelinsterren op zijn naam heeft, had de eer om het eerste kroketje uit de muur te trekken.
De Efteling vindt het erg belangrijk dat het aanbod in de restaurants en horecapunten niet alleen lekker is, maar dat er ook voldoende gezonde producten worden aangeboden. Daarom is er gekozen om samen te werken met Kokkerelli, de ‘kids university for cooking’.
Zij organiseren bijeenkomsten waarbij testpanels, bestaande uit kinderen, hun mening en ideeën geven over hoe voeding moet smaken en hoe eten eruit moet zien. Door kinderen onder begeleiding te betrekken in het ontwikkelingsproces ontstaan innovatieve producten en nieuwe, gezondere voedingsconcepten. De Efteling lanceert deze nieuwe snack dan ook onder de noemer ‘kinderkroket’.