Poolse man door het lint bij arrestatie voor belediging

Tilburg – Een dronken Poolse 31-jarige man is in de nacht van zaterdag op zondag rond half drie op de Heuvelring door het lint gegaan. De man was een café uitgezet omdat hij vrouwelijke bezoekers lastigviel. Daarna weigerde hij het uitgaanscentrum te verlaten, beledigde agenten en verzette zich vervolgens flink bij zijn arrestatie.
Agenten belast met het horecatoezicht kregen een melding dat een dronken man door personeel uit een café was gezet omdat hij vrouwen lastigviel. De agenten vorderden de Poolse man in het Engels het centrum van Tilburg te verlaten. Hij antwoordde daarop in de Engelse taal dat hij dat begreep en naar huis zou gaan.

De dienders vroegen aan een medewerker van Cameratoezicht om de man in de gaten te houden, hij was immers zichtbaar dronken en erg druk in gebaren.

Kort daarna meldde Cameratoezicht dat de man een ander café was binnengegaan. Een beveiliger heeft de man naar buiten geleid. Agenten wilden voor de zekerheid een tolk bellen om misverstanden te voorkomen. Hierop riep de Pool “you are fascisten”, “you are racisten” en “fuck the police”. Dit riep hij luid en meerdere keren goed hoorbaar voor het uitgaanspubliek. Hierop werd hij aangehouden voor belediging. Hij verzette zich daarbij hevig. Uiteindelijk lukte het hem te boeien en af te voeren. Ook in het cellencomplex bleef hij zich verzetten. Daar is één keer pepperspray in zijn gezicht gespoten.

Omroep Tilburg