Scouting Sint Jan uit Moergestel viert 60-jarig bestaan

Dit jaar viert Scouting Sint Jan Moergestel haar zestigjarig jubileum. De vereniging wil dit groots vieren. Al zestig jaar organiseert Scouting Sint Jan Moergestel activiteiten voor de plaatselijke jeugd. Het kale terrein kon wel wat aankleding gebruiken voor het echte scoutinggevoel.

Langzamerhand gebeurt dit ook. Ondertussen worden de laatste details afgerond. Er is een semi-openbaar park aangelegd met veel groen en op 6 juni is er van gerecycled materiaal een grote poort voor het park geplaatst. “De gemeente Oisterwijk houdt ervan om al het groen te vervangen door nieuwe huizen. Hier proberen we Moergestel weer wat groener te maken,” vertelt Peter van de Wouw, beheerder bij Scouting Sint Jan.

Scouts draaien nergens hun hand voor om

Waar sportclubs zich vaak richten op één specifieke activiteit zoals voetbal, basketbal of tennis, richt de scouting zich op van alles. Volgens Peter zijn scouts echte alleskunners en draaien ze hun hand nergens voor om. Daarom staat Peter samen met de scouts klaar om binnenkort de laatste details af te ronden.

Binnenkort zal de gemeente Oisterwijk speeltoestellen plaatsen op het terrein van de scouting. Ruim een jaar geleden werd de omgeving rondom de scouting al beplant. Bovendien werd een waterzak van veertig bij veertig meter en vier meter diep verwijderd. Door de vernieuwde riolering was deze grote zak niet langer nodig. Het overgebleven gat werd opgevuld met zand en bosgrond. Scouting Sint Jan Moergestel besloot dit ongebruikte stuk grond een echte ‘scouting uitstraling’ te geven, inclusief karakteristieke bebouwing zoals een blokhut.

Alleen nog een naam

Het nieuwe semi-openbare park moet alleen nog een naam krijgen. “Daar zijn we nog niet over uit, dat mag je best weten,” zegt Peter. De beheerder en de mensen die hebben geholpen, zijn volgens hem erg tevreden met het resultaat.

Peter kijkt zelf terug op mooie jaren bij de scouting. Zijn kinderen zijn allemaal op een manier betrokken geweest bij Scouting Sin. Jan. “Mijn mooiste herinnering is dat we met het vijftigjarig bestaan een brug hebben mogen bouwen over de Reusel.” Over deze brug heeft een hele avondvierdaagse gelopen. De brug is gebouwd door alle vrijwilligers en de kinderen van alle leeftijden die bij de scouting horen en voormalige scouts.

LEES OOK:
Grote brand in bosgebied tussen Moergestel en Tilburg

Tristan Kans