“We hebben onze openingstijden aangepast. Zo vermijden we de late uurtjes, waarin ons personeel zich het meest onveilig voelde. Ook zijn de picknicktafels, die normaal gesproken naast de kiosk staan, verplaatst”, zegt Frenken. Behalve deze maatregelen ‘op de achtergrond’ heeft de eigenaar van de Spoorparkkiosk een goed gesprek gehad met de politie en handhaving.
“Denk aan een samenscholings- of alcoholverbod na zonsondergang.”
Frenken vindt dat er nog veel moet gebeuren om de omgeving van de kiosk te verbeteren. Hij beseft dat zoiets niet kan in één dag. “Het Spoorpark is een openbaar park. Daarom moeten er maatregelen vanuit de gemeente komen. We hopen dat er regels komen die wel beperkend zijn voor overlastgevers, maar niet voor mensen die normaal gebruik maken van het park. Daarbij kun je denken aan een samenscholings- of alcoholverbod na zonsondergang.”
“Normaalste zaak van de wereld om een kiosk alleen te kunnen runnen.”
Aan de reacties op Facebook te zien, lijken meer mensen last te hebben van een onveilig gevoel. Sommige reacties zijn minder positief. Zo zijn er opmerkingen dat werknemers niet in hun eentje in de kiosk zouden moeten staan. Dat vindt Frenken de omgekeerde wereld. “In onze visie moet het de normaalste zaak van de wereld zijn om een kiosk alleen te kunnen runnen. We zijn ook niet groot genoeg om meerdere mensen te kunnen betalen.”
De situatie bij de Spoorparkkiosk valt ook de politiek op. Frans van Aarle, fractievoorzitter van Lokaal Tilburg, heeft raadsvragen gesteld. Hij wil onder meer weten hoe lang het college al op de hoogte is van de situatie en of ze met alle partijen in gesprek wil gaan om tot een oplossing te komen. Het college beantwoordt deze vragen uiterlijk 27 januari.