Afgelopen weekend vond het jaarlijkse Tilburg Ten Miles plaats in Tilburg. Op zaterdag startte er een recordaantal van 1.500 wandelaars aan de CZ Tilburg Ten Miles wandeltocht. De 14e editie bleek een groot succes. De wandelaars startten in de Wagenmakerij en de route bracht hen langs vele onbekende stukjes natuur. Zo werd er voor het eerst de locatie van Natuurmonumenten in Oisterwijk en het proeflokaal bij abdij Koningshoeven in de route opgenomen.

Op zondag was het de beurt aan de hardlopers. Bij de vrouwen werd er 10 km gelopen en bij de mannen de originele 10 Engelse mijlen. Dit leverde bij beide wedstrijden records op.

Bij de vrouwen bemachtigde de 30-jarige Israëlische Lonah Chemtai Salpeter de eerste plek. Ook bij de mannen was er succes. Ondanks dat favoriet voor de winst Khalid Choukoud genoegen moest nemen met een derde plaats, vestigde hij wel een nieuw Nederlands record op de Tilburg Ten Miles. Met een tijd van 46:18 was Choukoud 8 seconden sneller dan de oude toptijd van Abdi Nageeye, die hij twee jaar geleden in Tilburg liep. De eerste plek van De Tilburg Ten Miles werd in een tijd van 46:13 opgeëist door de Oegandees Abel Chebet.

De volgende editie van de Tilburg Ten Miles zal zich afspelen in het eerste weekend van september 2020.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Sport

Bekijk ook

Serieuze comedy-avond over de Fear Of Missing Out

In de eerste editie in de nieuwe reeks Comedy Classroom neemt de bieb van de LocHal het fe…