Tilburg – De geruchtenmachine over een transfer van Sol draait sinds vrijdagmiddag 11 januari overuren. De nummer 2 van Oekraïne, FC Dynamo Kiev, zou een bod hebben gedaan van 3 miljoen euro plus bonussen voor de veelscorende spits. Aanvankelijk zou de Spanjaard na terugkomst van trainingskamp in Spanje maandag gewoon meetrainen met de Tilburgse selectie, maar hij ontbrak; Sol zou echter al met zijn gezin onderweg naar Kiev zijn.

Sol ontbrak ook al op de trainingswedstrijd in Marbella tegen Borussia Dortmund. Afgelopen zomer was er al een flirt met Kiev toen de Oekraïners voorstelden om Sol te huren. Sommigen vinden de vermeende transfersom aan de lage kant voor de tweede spits van de Eredivisie, na Luuk de Jong.

De Spaanse voetbalkrant Marca bracht vrijdag het gerucht van de mogelijke transfer. Willem II-watcher Hack (Brabants Dagblad online) stelde dat speler en Dynamo er al uit zijn, en dat beide clubs er nog uit moeten komen. Het is overigens niet de eerste keer dat Marca een transfergerucht brengt over Sol: in juli nog zou Sevilla serieus interesse hebben gehad in de spits.

Sol, die net voor het eerst vader is geworden, is erg populair in Tilburg door zijn manier van doen: niet arrogant, niet bang om persoonlijke zaken te delen, ziet er altijd verzorgd uit en maakt tijd voor zijn fans. Hij is de enige die een eigen liedje heeft bij de Tilburg Tifosi: “Fraaancisco Sol, die scoort weer een goal..”. Willem II heeft steeds volgehouden dat Sol pas weg mocht als er een goede vervanger is; Sol scoorde de helft van de 26 doelpunten dit seizoen voor de Tilburgse ploeg.

Als de transfer doorgaat zullen de doelpunten van Sol gemist worden in Tilburg. Hoe lost Willem II zijn spitsenprobleem op? Met de jonge IJslander Kristófer Kristinsson, die al een keer scoorde tegen Excelsior, en in opleiding is tot spits? Of met middenvelder Renato Tapia, die gehuurd wordt van Feyenoord? Verder stelt de fansite Tilbo.com dat de Zweedse spits Samuel Armenteros zeker in Tilburg komt spelen; Armenteros is eerder al op huurbasis uitgekomen voor de Tricolores.

Foto: Willem II

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Sport

Bekijk ook

Pieter Vreedeplein tijdens Bevrijdingsdag volledig in het teken van voetbal

Op zondag 5 mei is niet alleen de bekerfinale voor Willem II, ook is het Nationale Straatv…