TILBURG – Virtual Squash And Gaming is een combinatie tussen squash en games. Bij het T-Kwadraat in Tilburg is het mogelijk om te squashen tegen een virtuele muur. Er zijn vele verschillende spellen te bespelen, van darts tot aan topografie. Ook zijn er trainingen die helpen om nog accurater te worden in squash. Volgens Marc de Groot, teamleider van het T-Kwadraat, zijn er in Nederland nu al drie van deze virtuele squashbanen. Geteld over de wereld zijn het er zo’n zeventien zalen, weet Marc te vertellen.

Lees verder na de video

Op de baan bevinden zich infraroodstrips die de inslag van de bal detecteren. Dit wordt ondersteund door vijf camera’s die op dat punt inzoomen. Zo wordt de score op verschillende manieren geregistreerd. Aangezien alles draait om contact met de muur is het ook mogelijk om te spelen met een voetbal.

In je eentje

Squash speel je normaal gesproken met twee personen, maar met de virtuele variant is het ook mogelijk om spellen en trainingen in je eentje te spelen. “De kracht van Virtual Squash and Gaming is dat mensen zo met het spel bezig zijn, dat ze niet in de gaten hebben hoeveel ze aan het bewegen zijn”, legt De Groot uit.

New York

Ook is het mogelijk om tegen spelers aan de andere kant van de wereld te spelen, bijvoorbeeld met iemand uit New York. Een Bluetooth-verbinding zorgt er dan voor dat de resultaten over en weer doorgegeven worden. Als toekomstverwachting ziet De Groot dat deze relatief nieuwe en innovatieve manier van squashen in populariteit zal groeien, voornamelijk onder jeugd.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Sport

Bekijk ook

Sounding Bodies wil mensen ‘De Bach Kliniek’ als persoonlijk cadeau geven

In verband met de maatregelen rondom corona, heeft de stichting Souding Bodies al haar nor…