Nu al bezorgdheid bij Willem II

Tilburg – Na de 1-2 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen ADO Den Haag heeft Willem II na vier wedstrijden nog steeds 0 punten. Trainer Erwin van de Looi vindt het onzin dat de focus van de nederlaag wordt gelegd op het 5-3-2 systeem waarin de Tilburgers speelden, terwijl hij het zelf als een 3-5-2 opstelling zag.

In de opstelling van Willem II stonden wel vijf verdedigers opgesteld: Fernando Lewis, Darryl Lachman, Jop van der Linden, Jordens Peters en Kostas Tsimikas.

Bij rust stond het 0-1 voor ADO Den Haag door een benutte penalty van Abdenasser El Khayati. Na rust werd het via Fran Sol, spits van Willem II, 1-1. Daarna miste de Tilburgse club rust, vooral in de afronding. Die onrust kwam Willem II duur te staan omdat El Khayati, maker van de 0-1, 5 minuten voor tijd de 1-2 binnenschoot en daarmee ADO de eerste punten van het seizoen bezorgde.

Samen met Roda JC Kerkrade en FC Twente heeft Willem II na vier wedstrijden nog altijd 0 punten. Je kunt niet echt spreken van een crisis aangezien het seizoen pas net bezig is. Bezorgdheid is er wel bij de Tilburgse club.