Tilburg – Na de persconferentie van 23 maart 19:00 is de sluiting van alle sportaccommodaties tot 1 juni verlengd. Dit betekent dat de inwoners van de gemeente Tilburg weinig tot geen mogelijkheden hebben om buitenshuis te sporten.

Naast het normale hardlopen en bewegen zijn er mensen en sportscholen die op een meer creatieve manier sporten en bewegen. “Fitnessartikelen worden op dit moment zeker gehamsterd”, vertelt Daan Zijderveld van sportartikelenverkoper Decathlon tegen Hart van Nederland.

Deze fitnesswinkels hebben nu te maken met lege schappen. Daarom slaan Nederlanders ook online massaal gewichten en andere fitnessartikelen in. Zo kent Bol.com een stijging van maar liefst vijfhonderd procent in de verkoop van dit soort artikelen ten opzichte van de dagen voor het Coronavirus. “Dit zien we ook terug in het zoekgedrag van mensen. Halters en gewichten zijn populaire zoekwoorden op dit moment”, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Creatieve breinen toveren een ongebruikte kamer om tot een eigen binnen sportschool of sporten op een alternatieve manier in hun tuin.

Livestream

Ook de sportscholen en -verenigingen komen met alternatieven om te toch nog te kunnen sporten via de diensten van de sportschool. Leden volgen hierbij online livestreams en video’s om toch fit te blijven. Multifit is hier een goed voorbeeld van. De sportschool in onder andere Hilvarenbeek en Tilburg geeft per dag drie online sportlessen van dertig minuten die te volgen zijn via een livestream. Op deze manier komen de leden alsnog aan genoeg lichaamsbeweging.

Beweegchallenges

Ook zijn de scholen inmiddels al een week gesloten. Om de kinderen in beweging te houden, dagen Tilburgse gymdocenten de leerlingen uit voor een beweegchallenge. Elke middag krijgen de kinderen een filmpje met een kennisvraag over sport. De bedoeling is dat het antwoord wordt gespeld door het beweegalfabet uit te beelden. Naast dit beweegalfabet hebben de juffen en meesters van de Tilburgse basisscholen andere dagelijkse verschillende beweegchallenges voor de kids. Zoals planken met wc-rollen en andere grappige beweegspellen die je kunt doen met het hele gezin. De bedoeling is dat de kinderen dit filmen en versturen naar de sociale media van Beweegteam Onderwijs.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Sport

Bekijk ook

Opvang van dak- en thuislozen in voormalige kazerne nu al uitgebreid

TILBURG – De opvang van dak- en thuislozen in de voormalige Koning Willem II kazerne…