Roda JC wil slotfase tegen Willem II opnieuw spelen

TILBURG – Roda JC wil de laatste tien minuten van het bekerduel tegen Willem II overspelen. De Limburgers hebben protest aangetekend bij de KNVB omdat volgens hen een beslissing van de video-ref niet juist was.

In de wedstrijd die gespeeld werd in de kwartfinale van de KNVB-beker stond er na 81 minuten de stand 2-2 op het scorebord. In de 82ste minuut was daar ineens een doelpunt van Roda, zo leek het, maar op advies van de videoscheidsrechter keurde scheidsrechter Higler het doelpunt af. Roda JC gaat nu protest indienen bij de KNVB.

Volgens Roda had de video-ref de goal niet mogen afkeuren omdat Willem II in balbezit was voordat de aanval begon waaruit Roda scoorde. De Limburgers hebben nu een verzoek ingediend om de laatste acht minuten van de wedstrijd bij een stand van 2-3 over te spelen. Of de KNVB aan dit verzoek gaat meewerken is nog niet bekend.