TILBURG – TWC Pijnenburg organiseert vrijdag 14 februari haar jaarlijks terugkerende ploegenpresentatie. Dit jaar pakt de wielerclub het uitgebreider aan door middel van een speciaal evenement. Komende vrijdag presenteert de wielsportvereniging een nieuw tenue, met een bedrukking van vijf aangestelde kledingsponsors. Ook vindt er een huldiging plaats voor de podiumpakkers van de laatste kampioenschappen.

Lees verder onder de video

Voor het eerst wordt het nieuwe tenue tentoongesteld aan het aanwezige publiek. De wielrenners van de vereniging rijden de komende drie seizoenen zowel tijdens de trainingen als de wedstrijden in deze nieuwe kleding. Aansluitend op dit onderdeel worden de ploegen gepresenteerd die bestaan uit jeugdrenners, nieuwelingen en amateurrenners van TWC Pijnenburg. De trainers van deze jeugdrenners worden deze avond extra in het zonnetje gezet.

Renovatie wielercircuit

De bijeenkomst begint allereerst met de presentatie van de aanpassingen aan het eigen wielercircuit in Tilburg. Het asfalt wordt vernieuwd en er zal een korte kasseienstrook en een klimheuvel aangelegd worden. Voor deze vernieuwingen aan de wieler- en skatebaan is er een bedrag beschikbaar gesteld van maar liefst 223.000 euro. Het bedrag komt vanuit de gemeente en is het resultaat van een motie die door PvdA-raadsleden was ingediend. Waarom de gemeente Tilburg de vernieuwingen van de renovatie financieel ondersteunt, gaat wethouder Rolph Dols (CDA) aanstaande vrijdag nader toelichten.

Sam Oomen

De Tilburgse Wielerclub Pijnenburg bestaat al sinds 1936. Naar eigen zeggen geniet de club op dit moment van meer dan honderd jeugdleden tussen de acht en achttien jaar oud, die als jeugdwielrenner klaar worden gestoomd en als volwaardig renner het nationale en internationale niveau betreden. Profwielrenners Sam Oomen en Hetty van der Wouw zijn gegroeid in talent tijdens hun opleiding bij TWC Pijnenburg, die nog altijd lid zijn van de vereniging.

De ploegenpresentatie is beschikbaar voor iedereen toegankelijk, waarbij de entree geheel gratis is. Het programma start om half acht bij de vestiging van hoofdsponsor Hoppenbrouwers Techniek aan Kreitenmolenstraat 201 in Udenhout.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Sport

Bekijk ook

Hart van Brabant Nieuws – 6 april 2020

Het Hart van Brabant Nieuws van maandag 6 april 2020 – Opvang van dak- en thuislozen…