Tilburg – In de veertiende speelronde van de Eredivisie wist de Tilburgse selectie zaterdagavond 1 december met 0-2 te winnen uit tegen AZ; met de wedstrijd tegen collega-middenmoter Heerenveen in het vooruitzicht ligt de weg daardoor open naar het linkerrijtje.

Eerder, in oktober, won Willem II van Heerenveen met 2-1 waar spits Fran Sol -wie anders- in de tweede helft de winst veiligstelde. Met de veelscorende spits Sol straalde de ploeg veel zelfvertrouwen uit; hij maakte dit seizoen maar liefst 12 van de 23 doelpunten van Willem II. Het is de vraag of Willem II nog lang van Sol kan genieten. Geruchten over een mogelijke transfer naar vooral clubs uit LaLiga (onder meer Rayo Vallecano) spelen sinds de zomer. De volgende transferperiode is weer in januari.

Met deze stand en dit vooruitzicht lijkt Willem II alsnog te kunnen voldoen aan de hoge verwachting aan het begin van het seizoen. Clubwatcher Hack was vorige week in Brabants Dagblad nog minder positief over de club: “de reeks wedstrijden was niet erg hoopgevend”. In thuiswedstrijden worden te weinig punten gepakt; de laatste thuiszege was de 5-0 tegen Heracles en ook tegen Vitesse werd vorige week thuis met 1-3 verloren. Ook bleek tegen de topclubs uit de Eredivisie de defensie kwetsbaar en het strijdplan met drie verdedigers onvoldoende.

Mogelijk biedt het geliefde aanvallende spel van Willem II, zoals tegen Heracles, uitkomst. Trainer Koster besloot tegen Vitesse tot een slotoffensief met een extra aanvaller; dat leidde nog tot een score uit een penalty en een kans op 2-3. Peters maakte weer zijn rentree ten koste van aanvoerder Heerkens; met Peters weer als architect op het middenveld zouden de aanvallers beter bediend kunnen gaan worden.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Sport

Bekijk ook

SVG en Tilburg hebben primeur met voetbaltoernooi voor G-dames

Op 24, 25 en 26 mei vindt bij de Tilburgse voetbalvereniging SVG het Special Olympics Euro…