Het gaat om de fietspaden Bels Lijntje, Eikenboschweg, Leijpark, Middeldijkdreef, Prinsenhoeven, Moersepad, Professor Cobbenhagenlaan, Tivolistraat en de Valentijnstraat. De veiligheid in de Van Limburg Stirumlaan en de Zomerstraat wordt verbeterd. Aan de Huibevendreef komt een toegankelijke bushalte en de doorstroming op de kruising Ringbaan West – Korenbloemstraat wordt aangepakt.
Het geld van de provincie gaat vooral naar belangrijke fietsverbindingen. En naar gedragsprojecten die veilige verkeersdeelname van scholieren, fietsers en autobestuurders bevorderen. De 8 gemeenten van Hart van Brabant betalen het grootste deel van de kosten voor de projecten zelf. Alle maatregelen staan in het Regionale Uitvoeringsprogramma Verkeer en Vervoer 2017. Dit is vastgesteld door de wethouders verkeer van de 8 gemeenten en een gedeputeerde van de provincie. Doel van de samenwerking tussen de gemeenten en de provincie is bijdragen aan een bereikbare, verkeersveilige en leefbare regio.
Gedragsmaatregelen
Naast de 2,7 miljoen euro subsidie investeert de regio ook voor bijna 650.000 euro in gedragsmaatregelen. Denk aan de verkeerseducatieprojecten Brabants VerkeersveiligheidsLabel (basisonderwijs) en TotallyTraffic (voorgezet onderwijs) en de ondersteuning van de projecten van de lokale afdelingen Veilig Verkeer. In 2017 is er in heel Brabant extra aandacht voor ‘clean in het verkeer’, ofwel voor de gevaren van alcohol, drugs en medicijngebruik in het verkeer.
Hart van Brabant bestaat naast Tilburg uit: Dongen, Goirle, Gilze en Rijen, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Loon op Zand en Waalwijk.