Tilburger Jordy Sweep zamelt geld en steunt horeca én zorgpersoneel

TILBURG – Dankzij de coronacrisis draait het zorgpersoneel overuren en staat de horeca onder grote druk. Tilburger Jordy Sweep bedacht een actie om beide partijen te hulp te schieten: WeCareNL. Met deze actie wil Sweep zorgpersoneel een hart onder de riem steken door horecacadeaubonnen te doen. Op deze manier steunt hij ook de restaurants die momenteel in zwaar weer verkeren.

“Ik las een interview met een cafébaas van een klein café. Zijn café was nog niet zo lang open, maar door de coronacrisis loopt hij nu kans zijn kroeg te moeten sluiten. Dat komt wel binnen,” vertelt Sweep. “Gelijktijdig las ik het dagboek Jean-Luc Murk van het ETZ. Daardoor realiseerde ik me hoe het leven van het zorgpersoneel er momenteel uitziet. Toen bedacht ik dat ik deze twee zaken met elkaar wilde combineren.”

Via www.wecarenl.nl kunnen mensen kiezen voor welke gemeente zij willen doneren. “Alle bedragen zijn welkom”, laat Sweep weten. Van het ingezamelde geld per gemeente worden in de betreffende gemeente verschillende horecabonnen gekocht. Deze bonnen worden vervolgens cadeau gedaan aan het zorgpersoneel dat die in dezelfde gemeente werkzaam is.

Sweep heeft geen ervaring met het opzetten van dergelijke acties en heeft daarom gebruik gemaakt van het bestaande platform Voor je buurt. “Dat geeft ook een stuk vertrouwen voor de mensen die doneren.” De actie is een groot succes. Horecapersoneel is Sweep zeer dankbaar en ook het zorgpersoneel voelt zich gewaardeerd. In de provincie Noord-Brabant is al ruim €2000,- opgehaald van het doelbedrag van €2500,-.

Tom van Rooijen