Tilburger zonder rijbewijs opgepakt na achtervolging

Zaterdag gingen agenten naar de Reeshof voor een persoon die uit een raam zou zijn gesprongen. Maar een man spuugde en hinderde ze bij het onderzoek.
Foto: Politie

Zondag zagen twee politieagenten rond 17.10 uur een auto rijden op de Ringbaan-West. De bestuurder had zijn riem verkeerd had vastgemaakt. De agenten gaven de bestuurder een stopteken, maar de man gaf gas in plaats van te stoppen.

De achtervolging op de man begon en vanaf verschillende kanten probeerden eenheden van de politie de auto te stoppen. De bestuurder reed erg onverantwoordelijk. Hij reed over fietspaden, voetpaden en zelfs langs de verkeerde kant van een vluchtheuvel in de Hasseltstraat. Hierbij raakte hij een geparkeerde auto.

De bestuurder stopte uiteindelijk in de Ratinéstraat, waarbij hij nog een andere geparkeerde auto raakte. Hij ging er rennend vandoor, maar de agenten wisten hem te pakken.

Meerdere strafbare feiten
De 24-jarige Tilburger had het een en ander op de kerfstok. Hij had geen rijbewijs en geen verzekering voor de auto. Daarnaast had hij in de achtervolging twee keer de plaats van een ongeval verlaten, gevaarlijke verkeerssituaties gecreëerd en had hij zijn gordel niet goed om. De verdachte is opgepakt en zijn auto is in beslag genomen.

Julia Meijer