Tilburg’s Got Talent weer terug: ‘Dit vergeet je nooit meer’

Tilburg's Got Talent
Tilburg's Got Talent (Bron: CiST)

Tilburg’s Got Talent komt weer naar Poppodium 013. Op woensdag 29 mei kunnen leerlingen tussen de 12 en 16 jaar hun beste talenten laten zien tijdens dit evenement. Dit is de 14e editie, georganiseerd door CiST (Cultuur in School Tilburg) in samenwerking met alle VO-scholen.

De leerlingen zijn op school hard bezig geweest om hun acts voor te bereiden. Daarnaast zijn ze voor Tilburg’s Got Talent ook meegenomen in het proces van het bouwen van de decors, het werken met licht en geluid en de communicatie. Uiteindelijk kunnen de leerlingen hun beste beentje voorzetten tijdens hun acts op de mainstage. Op het hoofdpodium van Poppodium 013 strijden ze in uiteenlopende disciplines zoals dans, muziek, urban en theater om vakjuryprijzen en de publieksprijs.

Er zijn dit jaar negen scholen die mee doen en uiteindelijk 10 acts voor de bezoekers om te bewonderen. Dit jaar is er een combinatie van allerlei soorten acts. ‘’Je hebt acts waarbij mensen zingen en dansen, bandjes met zang en alleen met instrumenten. Echt van alles’,’ geeft Dieuwertje Vorstenbosch van stichting CiST aan.

Workshop

Zo hebben de kinderen vorige week een repetitie gehad een extra workshop. ‘’De leerlingen leerden hoe ze op het podium moeten staan. Ze lopen in een ruimte met een spiegelwand, waarbij ze allerlei houdingen aan moeten nemen om zichzelf te waarnemen. Ontzettend leuk om te zien”, vertelt Dieuwertje. “De jongeren vinden het wel nog spannend maar, uiteindelijk komen ze allemaal van dat podium af met een kick.”

Doorgroeien

Naast de kans om op het hoofdpodium van Poppodium 013 op te treden, hebben de leerlingen ook de mogelijkheid om door te groeien. “Mensen van de Rockacademie, ROC en Factorium zijn betrokken bij het evenement. Hoe vet is het om de kans te krijgen om daarna ook echt iets met je talent te doen? Dit vergeet je nooit meer,” vult Dieuwertje aan.

Tickets

De zaal van het Poppodium gaat om 19:00 uur open, waarna de show om 19:30 uur start. Tickets kosten 9,20 euro en zijn bij de kassa in het gebouw verkrijgbaar. De jury bestaat dit jaar uit een vertegenwoordiger van ROC-KCM, oud-stadsdichter Rodgairo Dalnoot en de directeur van Factorium, Bas Verberk.

LEES OOK:
Poppodium 013 heeft grote artiesten: ‘Boekers komen bij ons uit’

Eline Smits