De door Naomi de Leng opgezette petitie is ondertussen bijna vijfduizend keer getekend. Toch heeft de universiteit besloten om voor bepaalde examens gebruik te maken van Proctorio. De universiteit heeft wel verzekerd dat bepaalde privacygevoelige informatie niet opgeslagen wordt ter beoordeling. De studenten aan de universiteit merken naar eigen zeggen echter onregelmatigheden in deze beloftes.
Afgelopen week maakten de studenten namelijk een proeftentamen via Proctorio, maar behalve dat veel studenten niet in het programma konden komen vanwege technische problemen, slaat het programma tóch privacygevoelige informatie op. Die melding krijgen de studenten althans als ze het programma openen. Een medewerker van Proctorio zou aan de studenten hebben laten weten dat de app altijd privacygevoelige gegevens opslaat, waaronder al je bewegingen én je computerscherm. Professoren en docenten zouden dit kunnen uitschakelen. De studenten hebben echter geen bevestiging dat de professoren dit ook daadwerkelijk doen.
Naomi en haar medestudenten lieten het hier niet bij zitten en stuurden een brandbrief naar het College van Bestuur: “Kunnen jullie alsjeblieft beter en sneller met ons communiceren over de huidige stand van zaken? Kunnen we meer informatie krijgen over een alternatief? Is er een alternatief? Wie gaat onze vragen over Proctorio beantwoorden?”