Willem II verliest besloten oefenwedstrijd van FC Den Bosch

Willem II verloor in een oefenduel met FC Den Bosch (foto: Omroep Tilburg)

Willem II heeft in de besloten oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch met 0-1 verloren. Aan het begin van de tweede helft zorgde Burgering voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Bij Willem II stonden vooral wisselspelers in de basis.

Aan de start van de oefenwedstrijd stonden onder andere jongelingen Van Loon en Matthijsen en nieuwe aanwinsten Fatah en Lambert in de basis bij Willem II. Van de vaste waardes begonnen alleen St. Jago en Behounek aan de wedstrijd.

Hoge druk van Willem II

Willem II probeerde in de oefenwedstrijd hoog druk te zetten, pakte de bal hierdoor regelmatig af, creëerde wat kansen, maar was ook slordig in balbezit. Boris Lambert werd veelvuldig gecoacht door Maes, die wilde dat de middenvelder meer met de ruimte om zich heen deed.

Aan de buitenkant stond Fatah, die nogal ongelukkig in zijn acties was en weinig klaar speelde. In positieve zin viel vooral Jens Matthijsen op. De jongeling was rustig aan de bal, dribbelde regelmatig in en stond ook verdedigend zijn mannetje. Ook Per van Loon speelde een hele behoorlijke wedstrijd op het middenveld.

In de tweede helft kwamen er een paar andere spelers in het veld. Onder andere Amine Lachkar en Patrick Joosten speelden ook 45 minuten. Later in de tweede helft mochten ook Meerveld en Vaesen nog invallen. Maar de kansen die Willem II nog kreeg, bleven onbenut.

De eerstvolgende competitiewedstrijd speelt Willem II op zondag 15 september tegen RKC Waalwijk.