De bedoeling was om tijdens deze avond de inwoners van Goirle mee te nemen in een voornemen van het college over de opvang van vluchtelingen in het Missiehuis. De afgelopen periode heeft de gemeente veelvuldig gesproken met het ministerie van Asiel en Migratie, de pandeigenaar van het Missiehuis en het COA. Het college van burgemeester en wethouders heeft meer tijd nodig om de informatie uit deze gesprekken en de input van de bewonersavond in december te wegen en een onderbouwd voorstel te maken.
In een raadsinformatiebrief laat het college weten zich ‘onverminderd in te zetten op het realiseren van de opvangtaakstelling uit de Spreidingswet’. Ze streeft ernaar om op zo kort mogelijke termijn alsnog met een voorstel te komen. “Zodra er meer duidelijkheid is, hervatten we het aangekondigde proces. Het is de vraag of dit lukt binnen de met de raad afgesproken tijdlijn. Mocht raadsbehandeling op 25 maart in het geding komen dan melden wij dit zo spoedig mogelijk.”
Kleinschalig
Tijdens bewonersavonden begin dit jaar in Goirle bleek dat veel inwoners de opvang van asielzoekers ondersteunen. Wel willen ze dat dit kleinschalig blijft en gericht is op gezinnen. Tegelijkertijd zijn er zorgen over de toekomstplannen voor het Missiehuis aan de Tilburgseweg en de communicatie vanuit de gemeente. Deze zorgen sluiten aan bij eerdere berichtgeving in juni. De gemeente en pandeigenaar Glosec presenteerden toen drie mogelijke scenario’s voor het pand.
LEES OOK:
Goirle vraagt dringend om duidelijkheid van minister Faber over toekomst asielopvang
Draagvlak voor asielopvang in Goirle, maar zorgen over plannen en communicatie