Grootste horecazaak van Tilburg heeft een nieuwe eigenaar, café Hardt opent de deuren

Het pand op de hoek van de Heuvelring en Korte Heuvel (foto: Angela Weisz)

Het grootste horecapand van Tilburg, op de hoek van de Korte Heuvel, heeft een nieuwe eigenaar. Café Hardt waait over vanuit Breda, waar de zaak zo’n anderhalf jaar geleden open ging. Ondanks de uitdagingen die zo’n groot pand met zich mee brengt, denkt Jim Meijer – een van de drie eigenaren – er een succes van te gaan maken. “De horeca zoals vroeger, met drie verdiepingen vol, bestaat niet meer.”

Het iconische, grote pand op de hoek van de Korte Heuvel staat alweer even leeg. Daar zagen drie horecaondernemers van café Hardt wel een uitdaging in. “Ik ken het pand van vroeger van De Philip”, vertelt horecaondernemer Jan Meijer. Hij is samen met Freek Sprangers en Bas Remie (bekend van rooftopbar Strøming) mede-eigenaar. “Ik ben er vroeger zelf ook op stap geweest, dus ik had al affiniteit met het pand.”

Nieuwe uitgaanscultuur

Maar zoals het vroeger bij café Philip ieder weekend stampvol stond, is in de huidige tijd niet meer realistisch. “De horeca zoals vroeger, met drie verdiepingen vol, bestaat niet meer. Ik denk dat corona daar misschien wat mee te maken heeft, maar waar het precies aan ligt weet ik niet precies.” De nieuwe ondernemers gaan dan ook niet heel het pand gebruiken. Voor nu richten ze zich op de kelder en de begane grond, waar alsnog ruim 700 mensen terechtkunnen.

Iedere vrijdag en zaterdag ‘gewoon open gaan’, heeft volgens Meijer voorlopig dan ook nog geen zin. “We willen het pand opnieuw voorstellen aan Tilburg en dat doen we als evenementenlocatie. We gaan met allerlei organisaties vanuit Nederland, maar zeker ook zelf, feesten organiseren.” Hij geeft aan dat de organisatie open staat om samen te werken met verschillende initiatiefnemers. “Ik snap dat mensen naar de kroeg gaan, maar ik snap nog beter dat mensen kiezen voor een specifiek evenement.”

Geen specifiek publiek

De ondernemer wil geen specifiek publiek aan café Hardt hangen. “In principe is iedereen welkom. We willen in dit stadium nog niet zeggen dat het bijvoorbeeld voor mensen van minimaal 21 jaar is. We gaan verschillende evenementen organiseren, voor ieder wat wils.” Welke specifieke evenementen mensen dan kunnen verwachten, kan Meijer nog niet prijsgeven. “Als ik dat kan onthullen, zal ik het zeker delen. Maar we zijn nog heel druk met de promo ervan.”

LEES OOK:
Grootste café van Tilburg staat na een jaar alweer te koop

Pieter Soethout