Lunchroom Katterug viert 50-jarig bestaan: ‘Een mijlpaal voor de stad’

Lunchroom Katterug bestaat dit jaar 50 jaar en dat is een reden voor een feestje. Ondernemers Rob Marcelissen en Danny Reijnen vertellen wat dit eetcafé zo bijzonder maakt. “Ik denk dat het de gastvriendelijkheid is waar de klanten voor terugkomen”, vertelt eigenaar Rob.

Rob Marcelissen besloot de stoute schoenen aan te trekken en nam in 2018 Lunchroom Katterug, gevestigd aan het Stadhuisplein in Tilburg, over. “Ik kwam hier vroeger al met mijn moeder. Toen was ik een jaar of 17. We gingen dan kleren kopen in de stad en dan kwamen we bij dit tentje lunchen. Toen zei ik tegen mijn moeder: als ik ooit in de horeca zou gaan willen werken, dan zou ik wel zo’n tentje willen hebben”, vertelt Rob die oorspronkelijk uit Rijen komt. Die wens is in vervulling gegaan voor de ondernemer, die inmiddels nu zeven jaar eigenaar is. “We staan nu hier in 2025 en ja, ik kan wel zeggen dat dat gelukt is. Het voelt als een mijlpaal voor de stad.”

De bezem er doorheen halen

Hij runt de zaak niet alleen. Met zijn rechterhand Danny Reijnen (bedrijfsleider) zorgen de twee ervoor dat ze hun lunchroom zo goed mogelijk op de kaart zetten. Na de overname wilde Rob in eerste instantie alles veranderen. “In het begin, toen we hier pas kwamen, wilde ik hier gelijk een bezem doorheen halen, maar dat durfde ik eigenlijk toch niet. Want ja, het liep eigenlijk al best goed en we hadden best een leuke en gezellige klantenkring. En ik had zoiets van, als ik dat nu ga doen, dan is de kans groot dat die mensen misschien wel verdwijnen of niet meer komen. Dus we hebben eerst alles laten landen. Alle mensen binnen boord weten te houden en daarna zijn we pas gaan veranderen”, legt Rob uit.

In 2024 ging alles op de schop: van de wc tot aan de lunchkaart. Het werd aangepast om Lunchroom Katterug wat hipper te maken. Maar niet alles verandert, want de blije klant blijft op nummer één staan. “Gasten komen hier graag voor de gezelligheid en de gastvrijheid. Maar ook zeker voor het personeel. Ik ben blij dat hier mag werken en onderdeel van mag zijn”, vertelt Danny trots. “Als de dag fantastisch loopt en iedereen hier is tevreden, gasten hebben lekker gegeten en gaan met een lach op hun gezicht weg. Dat maakt het leuk”, voegt hij eraan toe.

Uitdagingen

De coronapandemie, de straat die voor de lunchroom open lag en het huidige horecaklimaat maakt het soms lastig om te ondernemen. Toch wisten de twee keer op keer hun hoofd boven het water te houden. Hun geheim? “Gastvrijheid!”, beantwoord Danny stellig. “Daarnaast moet je constant bezig zijn en overal bovenop zitten. Mensen kunnen overal hun kopje koffie drinken en een broodje eten, maar ze worden niet overal zo vriendelijk bediend. Daarom komen de gasten bij ons terug.”

Rob weet een ding in ieder geval zeker: hij blijft zeker tot het 100-jarige bestaan. “Ja, dat weet ik zeker. Dat gaan we volmaken. Geen probleem”, lacht de eigenaar.

LEES OOK:
Het Gôolse filiaal van Brownies & Downies bestaat 10 jaar: ‘Komen blij binnen, gaan blij weer weg’

Vanessa Spaanderman