Dat doen ze om hun eis voor meer loonsverhoging kracht bij te zetten. De staking kan ervoor zorgen dat AH-supermarkten niet meer worden bevoorraad en er lege schappen ontstaan, meldt Omroep Brabant.
Het personeel van de distributiecentra wil meer loon. Er werken in totaal zo’n 6000 mensen van wie de helft uitzendkrachten zijn. “Albert Heijn meent met 6,6 procent loonsverhoging voor een jaar een degelijk loonbod te hebben neergelegd”, zegt Soraya Faez van CNV. “Maar dat is veel te weinig. De inflatie van vorig jaar kwam uit op 10,6 procent. Medewerkers kregen er in 2022 maar 2,75 procent bij.”
Wilde staking
“Je zou toch zeggen dat alle alarmbellen wel zijn afgegaan bij Albert Heijn na de wilde stakingen laatst in Pijnacker en Tilburg”, zegt Shefania Sewbaks. Zij is bestuurder bij FNV Handel.
“Daarmee lieten de distributiemedewerkers al overduidelijk merken hoe ontevreden ze zijn en dat ze bereid zijn meer actie te voeren. Door hen totaal niet tegemoet te komen roept Albert Heijn nu nieuwe stakingen over zich af.”
De vakbonden hopen op begrip voor de mogelijk lege schappen vanwege de staking.