Mickaël Tirpan tekent contract voor twee jaar bij Willem II

Een kolkend Koning Willem II Stadion. (Foto: Geert van Erven)

De ene na de andere speler vertrekt bij Willem II, maar nu is ook de tweede versterking voor het aankomende Eredivisieseizoen bekendgemaakt. Mickaël Tirpan komt over van Lierse SK en tekent een contract voor twee jaar in Tilburg.

De rechterverdediger is een oude bekende van Maes. Tirpan speelde een half jaar bij KSC Lokeren toen de Belgische oefenmeester van Willem II het daar voor het zeggen had. Een hereniging tussen de twee is iets waar hij naar uitkijkt. “Zowel de persoon als trainer past goed bij mij. Na zijn telefoontje en de gesprekken met de technisch directeur was ik gelijk overtuigd. Hij eist het maximale van zijn spelers. Zijn mentaliteit en werkwijze zijn precies wat ik nodig heb in deze fase van mijn carrière”, geeft de verdediger aan.

Maar niet alleen Maes is bekend voor Tirpan, want hij kent de Eredivisie ook al goed. Hij speelde al 43 wedstrijden in de Nederlandse competitie toen hij onder contract stond bij Fortuna Sittard. “Weer spelen op het hoogste niveau in Nederland is altijd een ambitie van mij geweest en daarom ben ik blij met de stap naar Willem II”, stelt Tirpan.

Die ervaring in Nederland is ook voor technisch directeur Tom Caluwé reden om hem naar Willem II te halen. “Mickaël is een ervaren verdediger die speelt met passie en strijd. Daarnaast kent hij de Eredivisie goed en kan hij andere jongens hierin meenemen. Het is een rechtsback die eventueel ook op het middenveld inzetbaar is”, stelt Caluwé.

Verder speelde Tirpan bij verschillende clubs in België en maakte hij ook nog een uitstapje naar Kasimpasa en Samsunspor in Turkije.

LEES OOK:
Thijs Oosting verlaat Willem II en tekent voor drie jaar in Groningen

Pieter Soethout