Tilburg Trappers komt te laat op gang, verliest nipt van Black Dragons

Voordat de wedstrijd tegen de Black Dragons uit Erfurt van start ging, werd Giovanni Vogelaar gehuldigd. De Hagenees kreeg een speciale plaat omdat hij 500 wedstrijden heeft gespeeld bij Tilburg Trappers. Alleen die feestelijke opening eindigde in een bitterzoet einde. De mannen verloren met 3-4.

Ondanks het veelbelovende begin, kreeg Tilburg Trappers het niet voor elkaar om te scoren in de eerste periode. De starting six bestond uit Cedric Andree, Ties van Soest, Alexei Loginov, Justin van de Ven, Anthony Rinaldi en Jordy Verkiel. Even leek de 1-0 gescoord te worden door D’Artagnan Joly, maar hij gleed zelf in het doel in plaats van de puck.

De frustratie nam zichtbaar toe en dat zorgde ervoor dat Van Soest op de strafbank moest voor slashing. Net nadat het team weer compleet was, scoorde het Duitse team de 0-1. Het spel bleef daarna slordig. De puck werd meermaals slecht aangenomen, maar een tweede doelpunt van Black Dragons bleef uit. Net voor het einde van de eerste periode kreeg Trappers-verdediger Jordy Verkiel nog een mooie kans, maar hij miste.

Gestuntel

De tweede periode begon met een mooie kans voor Kilian van Gorp, maar de keeper hield de puck tegen. Opnieuw wist Andree een 0-2 vakkundig tegen te gaan. Dat zorgde ervoor dat het publiek luid werd en de mannen toezongen. Meerdere malen probeerde de Duitse ploeg de puck erin te schieten, maar uiteindelijk mikten ze dan toch raak. Niet veel later volgde de 0-3. Coach Todd Warriner kon het gestuntel niet meer aanzien en riep de mannen bij elkaar voor een time-out.

Trappers hervatte de wedstrijd met een mannetje minder, want Reno de Hondt had zich schuldig gemaakt aan tripping. De ijshockeyers kregen een grote kans toen ook twee spelers van het Duitse team op de strafbank zaten. De powerplay bleef onbenut maar net erna wist Joly dan toch eindelijk die de 1-3 te maken via een assist van Jay Huisman en Phil Marinaccio. Het vuur leek aangewakkerd te zijn bij de Tilburgse brigade, maar die werd al snel weer gedoofd. De Duitsers wisten de score te verhogen naar 1-4.

Laatste hoop

Andree moest in de derde periode plaatsmaken voor Ruud Leeuwesteijn. Het Duitse team kreeg een straf voor tripping en van de powerplay maakte de mannen, maar wat graag gebruik van. Huisman maakte de 2-4 via een assist van Marinaccio en Vogelaar. Niet veel later werd het nog spannender en scoorde Trappers de 3-4, gemaakt door Kobe Roth met een assist Van Gorp. De mannen waren hongerig voor een vierde doelpunt en speelden hierdoor een stuk doelgerichter. Ondanks meerdere kansen op de gelijkmaker viel die niet en stapten de spelers teleurgesteld van het ijs.

‘Twee wedstrijden in één’

De coach is ondanks het verlies trots op zijn jongens. “Eigenlijk waren het twee verschillende wedstrijden in één. We waren in de derde periode pas echt dominant. De jongens zaten vol energie. De fout lag ook deels bij mij want ik moet ervoor zorgen dat ze sterk beginnen”, legt Warriner uit. Een hartig woordje na de tweede periode heeft de Canadees niet met ze gehad. “Ik zei gewoon dat Ruud erin moest. Je kon direct zien dat de energie heel anders was in de derde periode. Als dat gebeurt, dan blijf je als coach gewoon uit de weg.”

Aanstaande zondag wacht Tilburg Trappers een uitduel met Füchse Duisburg.

LEES OOK:
Mike Dalhuisen voor vier wedstrijden geschorst: ‘Op deze manier kunnen we beter met z’n allen gaan dammen’

Vanessa Spaanderman