Trappers haalt derde en laatste importspeler Anthony Rinaldi binnen

anthony rinaldi
Rinaldi is de derde en laatste importspeler van Tilburg Trappers (Foto: Tilburg Trappers).

Tilburg Trappers heeft het team versterkt met de komst van Anthony Rinaldi, een 29-jarige aanvaller die overkomt van de Dundee Stars. Daar sloot de Italiaanse Canadees het seizoen af met 16 goals en 21 assists.

“Anthony Rinaldi viel op in de wedstrijd tegen ons tijdens het tweedaagse toernooi dat we speelden in Dundee vorig jaar september”, vertelt technisch manager René de Hondt. “We hebben links en rechts geïnformeerd bij mensen die met hem gewerkt hebben en iedereen is positief. Niet alleen over zijn prestaties op het ijs, maar zeker ook daarbuiten. Mensen omschrijven hem als een overall good guy.”

Anthony Rinaldi werd op 17 augustus 1995 geboren in Pierrefonds, Québec. Zijn ouders zijn afkomstig uit Benevento, een stad in het zuiden van Italië. Dit verklaart zijn dubbele nationaliteit. Rinaldi begon met ijshockey in Québec en al snel bleek zijn talent toen hij indruk maakte bij de Kingston Voyageurs in de Ontario Junior Hockey League.

College ijshockey

In tegenstelling tot vele andere ijshockeyspelers, koos Rinaldi niet voor de traditionele junioren leagues in Noord-Amerika (Western Hockey League, Ontario Hockey League of Québec Major Junior Hockey League), maar voor het ijshockeyprogramma van Union College in New York. Vier jaar lang was hij een ‘Dutchman’, zoals de atleten van Union College worden genoemd.

Met 84 punten in 140 wedstrijden, behaalde hij zijn diploma in Managerial Economics. Na zijn collegecarrière speelde Rinaldi in de East Coast Hockey League, waar hij ervaring opdeed bij teams als de Kansas City Mavericks, Greenville Swamp Rabbits en de Tucson Roadrunners.

Route naar Europa

Na zijn tweede professionele jaar in Noord-Amerika koos Rinaldi voor een Europese carrière. Hij begon bij Cergy-Pontoise in Frankrijk, waar hij in zijn eerste seizoen met 27 punten opviel. Na zijn tijd in Frankrijk trok hij naar de Dundee Stars in de Britse Elite Ice Hockey League (EIHL), daar maakte hij opnieuw indruk met 16 goals en 31 assists.

Afscheid Oliver

Tilburg Trappers heeft met Rinaldi hun derde en laatste importspeler binnengehaald. Daarmee neemt de blauw-gele brigade dus afscheid van de Canadese Kaid Oliver. Hij zal niet meer terugkeren in het team van coach Todd Warriner.

LEES OOK:
Trappers Off Ice: Ties van Soest is de ‘dromer’ van de groep
Trappers Off Ice: Kilian van Gorp neemt zijn ’16’ overal met zich mee
Trappers Off Ice: Hoe Max Hermens zijn ijshockeydroom en carrière in perfecte balans houdt

Angela Weisz