Trappers herstelt zich van domper met zege in Hannover

De ondermaatse wedstrijd van afgelopen vrijdag heeft plaatsgemaakt voor een veelbelovende comeback. Tilburg Trappers wist zondagavond met 3-5 te winnen van Hannover Indians. “Fijn dat we weer drie punten hebben binnengesleept”, laat een tevreden coach Todd Warriner weten in de persconferentie na de wedstrijd.

Trappers heeft zondagavond in Hannover laten zien dat ze wel in staat zijn om een goede wedstrijd te spelen. De toon werd al gelijk gezet: D’Artagnan Joly en Max Hermens wisten binnen vier minuten allebei al een doelpunt te scoren. Stiekem een pijnlijke klap voor Indians-coach Raphael Joly, die de broer is van D’Artagnan. Kort daarna volgde Tyler Gron met de 1-2 voor Hannover. Hij wist de puck tussen de benen van goalie Cedrick Andree te spelen en een weg in het net te vinden. De ploegen waren aan elkaar gewaagd in de eerste periode. Even leek het erop dat de 1-3 gemaakt zou worden, maar het schot van Trappers kwam op de paal terecht.

Ruimere voorsprong

De tweede periode begon met een voordeel voor Trappers. Net voor het einde van de eerste periode kreeg het Tilburgse team een dubbele powerplay. Na een dikke minuut kon Trappers alsnog profiteren van wat daarvan was overgebleven. Het was Giovanni Vogelaar die de puck van afstand in de goede richting schoot. Reno de Hondt zorgde ervoor dat er ook daadwerkelijk 1-3 op het scorebord kwam te staan. Dit momentum kon de ploeg niet lang vasthouden. Door meerdere straffen werd er roet in het eten gegooid en wist Matias Varttinen de 2-3 te maken. Nog net in de laatste minuten van de periode zorgde Max Hermens via een assist van Joly voor een ruimere voorsprong: 2-4.

Staande gehouden

Het Duitse team gaf zich echter nog niet gewonnen: na 21 seconde in de laatste periode scoorde Ryker Killins de 3-4. Gelukkig wist het duidelijk zichtbare vermoeide Trappers zich staande te houden. Met nog vijftien seconde op de klok, wist Marvin Timmer een empty netter te maken waardoor de eindstand op 3-5 kwam.

Ondanks dat de spelers aangaven dat het ijs wat hobbelig was, wist Trappers er met de winst vandoor te gaan. Coach Todd Warriner is dan ook trots op zijn jongens. “Afgelopen vrijdag was een slechte wedstrijd en het kreeg een soort sneeuwbaleffect. Gelukkig hebben de jongens het tij weten te keren. We hebben daarom ook veel meetings gehad om ons nog beter voor te bereiden op deze wedstrijd in Hannover. Als coach is het fijn om te zien dat ze er ook echt aan willen werken. Ze hebben laten zien wat voor team ze zijn”, vertelt de coach na afloop.

Het volgende duel staat gepland op vrijdag 25 oktober tegen aartsrivaal Hannover Scorpions.

LEES OOK:
Teleurstellende avond op Stappegoor: ‘Dit is niet Trappers-waardig’

Vanessa Spaanderman